Daniel Condeminas

Jurat de la Selecció Oficial del FIC-CAT 2022


Daniel Condeminas

Professió: Consultor en comunicació i docent en aquest àmbit.


Consultor en comunicació i docent en aquest àmbit, especialitzat en organitzacions públiques i entitats econòmiques i culturals, especialment de l'àmbit audiovisual. Una trajectòria professional als mitjans de comunicació iniciada el 1988, que ha complementat amb el sector de les indústries audiovisuals (ràdio i televisió, cinema, videojocs...).

Coach en comunicació i formador de portaveus i responsables de comunicació tant a Catalunya com en diversos països d'Amèrica Llatina (Guatemala, Xile, Veneçuela, Equador i Panamà).

Ha col·laborat en mitjans televisius, radiofònics, de premsa escrita i digitals catalans, espanyols, argentins i colombians com TV3, TVE, Catalunya Ràdio, Ràdio Barcelona (SER), Ràdio 4 (RNE), La Xarxa TV, la Xarxa Ràdio, Betevé, El Periódico, El Punt Avui, Levante - El Mercantil Valenciano, Nació Digital, Anuari Mèdia, Prensario International (Argentina) TVyVideo (Colòmbia) Revista Dircom (Argentina) Comunicació 21, Exterior.cat, Espai.media i ÀreaVisual.cat i .org.

És coautor de “Reflexions a l’entorn de RTVE a Catalunya a començaments del segle XXI” i “Els mitjans de comunicació al Baix Llobregat”.

Ponent en jornades i seminaris sobre el paper dels mitjans de comunicació, les xarxes socials i continguts audiovisuals en la dinamització lingüística, organitzades per la Federació d’organitzacions per la llengua catalana (FOLC) amb la col·laboració de l'IEC, pel ministeri de cultura de Xile o per la Càtedra UNESCO per a la Diversitat de les Expressions Culturals del Quebec i la Coalició per a la Diversitat de les Expressions Culturals (CDCE).

Guardonat als Premis de Comunicació i Cinema 2020 del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya.

Va ser secretari del Consell Assessor de RTVE a Catalunya, representant l’entitat a les reunions anuals dels consells assessors. Més tard va ser coordinador de la comissió de tecnologia de la CCRTV (actual CCMA) durant la transició a la TDT.

Després d'haver estat director del programa d'impuls de la TDT a Catalunya, va ser assessor en el desplegament de la TDT a Colòmbia; així com ponent sobre la televisió digital a la Universidad Modelo de Mérida (Mèxic) i a la Universidad Pública El Alto (Bolívia).

Va ser Degà del CPAC, des d'on va participar en el procés d’elaboració de les lleis catalanes d’educació i cinema i la llei general de l’audiovisual.

Membre del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya i del Grup Ramon Barnils de Periodistes Catalans.