Jurats

Els Jurats del Festival (Jurat de la Selecció Oficial, Jurat de Centres Educatius, Jurat de la Crítica i Jurat Jove 48 Hores) els designa el Comitè organitzador, i estan integrats per especialistes i professionals rellevants de la indústria cinematogràfica.

 

Cada edició es configuren de nou amb persones diferents, de manera paritària i en funció de l'eix temàtic. Els perfils més usuals són els de directors i directores, actors i actrius, productors, músics, crítics, guionistes, muntadors, escriptors, localitzadors i directors de Festivals.

 

La desapareguda actriu Montserrat Carulla és la Presidenta d'honor del Festival.

Jurat Selecció Oficial >

Jurat Jove 48 Hores >

Jurat Centres Educatius >

Jurat de la Crítica >

joan reig

Joan Reig és conegut sobretot per ser el baterista del grup de pop Els Pets. Però també forma part dels conjunts Mesclat i Tàrraco Surfers tocant el mateix instrument. Com a cantant  ha enregistrat un disc amb Refugi versionant clàssics de la Cançó Catalana. Els darrers anys l'hem vist passejant pels escenaris de tot el país un projecte en solitari on interpreta cançons seves i també adaptacions d'autors admirats per ell, treball que ha editat al disc La culpa. També ha fet i fa ràdio i televisió i s'embolica amb qualsevol cosa relacionada amb la cultura que el faci trempar!

assumpta serna

Actriu, escriptora i presidenta de l’Associació Internacional d’Ètica a la Cultura i a l'Audiovisual i de la Fundació First Team. Com a actriu ha intervingut en 227 pel·lícules –27 com a protagonista– i en 43 produccions televisives a 20 països i en 6 llengües. Ha guanyat 25 premis com a millor actriu a festivals de cinema internacionals per pel·lícules com Matador, Dulces horas, The Craft, El maestro de esgrima... A la televisió ha intervingut en sèries com Falcon Crest, Aquí no hay quien viva, Borja (2014-2017). Ha estat jurat de festivals internacionals de cinema com Venècia, Donostia, Guadalajara (Mèxic), Chicago i Karlovy Vary. Ha format part de l’Acadèmia de Cinema Europeu i de l’Acadèmia de Hollywood. Ha escrit dos llibres sobre tècniques d'interpretació, El trabajo del actor de cine i Monólogos en V.O. Els seus darrers treballs a la pantalla han estat Red de libertad, He matado a mi marido i Bernarda.

BELÉN FUNES

Guionista i directora de cinema. Va estudiar cinema i audiovisuals a l’ESCAC, on es graduà en l'especialitat de direcció de ficció, i va fer el màster de guió a l'Escola EICTV de San Antonio de los Baños de Cuba. Des de llavors ha treballat com a auxiliar de direcció i script en diferents produccions. L'any 2015 fa el salt a la direcció amb Sara a la fuga, Biznaga de plata al millor curtmetratge i a la millor direcció al festival de Màlaga, i La Inútil, nominat als X Premis Gaudí. El seu primer llargmetratge és La hija de un ladrón, que es va estrenar al festival de Donostia. La pel·lícula ha obtingut 3 premis Gaudí (millor pel·lícula, millor direcció i millor guió) i el premi Goya a la millor direcció novell i ha competit en festivals com Palm Springs Film Festival (Los Angeles), Els Arcs (França) o BFI (Londres).

JOSEP MARIA ARAGONÈS

Fundador de l’empresa Antaviana Films i director tècnic i artístic de postproducció audiovisual. Treballa entre el llenguatge i la tecnologia, i és pioner en postproducció estereoscòpica. Ha participat en més de 300 llargmetratges. Entre 1970 i 1982 va ser muntador de programes a TVE, i el 1983 va ser membre fundador de TV3. Entre 2011 i 2019 ha estat membre dels projectes europeus SV3D i iMP. També ha impartit classes a l'ESCAC, l'UPF, l'UAB, l'UPM i l'INA. Ha rebut diferents premis Goya i Gaudí pels efectes especials de diferents pel·lícules, i l’any 2016 va rebre el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

ANA PFAFF

Muntadora de cinema, docent i realitzadora. Es va graduar en muntatge cinematogràfic per l'ESCAC i després va cursar el Màster en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporani a la UPF. En els darrers anys ha muntat pel·lícules que han tingut un llarg recorregut en festivals internacionals i han guanyat nombrosos premis com Con el viento (Meritxell Colell), Ainhoa: yo no soy esa (Carolina Astudillo), Hamada (Eloy Domínguez Serén), Trinta Lumes (Diana Toucedo), Niñato (Adrián Orr), o la multipremiada Estiu 1993 (Carla Simón) que li va valer el Premi Gaudí al millor muntatge i nominacions als Premis Goya, Platí o Fènix entre d'altres. Com a docent imparteix classes a la UPF/BSM, a l’EQZE, a l’ESCAC, al Màster FRAME o a l’ECIB, a més de fer tallers i xerrades en diversos centres nacionals i internacionals.

Ricard Balada

Actor de cinema, teatre i televisió. Ha treballat a les sèries Com si fos ahir de TVC i  Oh My Goig de BTV, aquesta última de quatre temporades. La seva primera oportunitat al cinema va venir de la mà de Denise Castro amb  Salvación, on interpretava el vampir protagonista i, posteriorment a Dràcula de Denise Castro, rodada a Transilvània. També ha participat en pel·lícules de Sebastian Schipper, Fernando González Molina, Santi Lapeira i Joan Frank Charansonnet. Va marxar a Madrid per treballar en una producció del Centre Dramático Nacional dirigida per Ernesto Caballero i, després, li va sorgir la oportunitat de formar part del repartiment de Capullos que vuelan, muntatge teatral que porta tres temporades al Teatro Lara. Actualment viu entre Barcelona i Madrid, depenent d'on sorgeixin els projectes

Jurat Selecció Oficial

 

Guim Puig

Actor de cinema, teatre i televisió. És diplomat en interpretació per l’Escola Nancy Tuñón i Jordi Oliver de Barcelona. Va debutar al cinema amb Bon cop de falç (Esteve Rovira i Eloi Aymerich). Més tard va obtenir un dels papers principals a White dragons and the secret crypt of Gaudí (Ruy Balaña). Però el salt a les pantalles ha estat a partir de les seves interpretacions a dues grans sèries: 45 Revoluciones (Bambú Producciones) i Les de l'hoquei (Brutal Media), ambdues per a Netflix.

Abril García

Actriu de cinema i teatre. Va debutar al cinema amb 11 anys a Fill de Caín (Jesús Monllaó); després intervindria a El dulce sabor del limón (David Aymerich). És model i actua per marques nacionals i internacionals. Actualment imparteix classes de cant i de dansa contemporània. Ha estat assistent de direcció de David Victori i té previst dirigir  el seu propi curt.

Jordi Martí

Actor de cinema, teatre i televisió. Es comença a formar com  a actor a l’Estudi Nancy Tuñón als 19 anys, passant després per La Bobina, l’Estudi Laura Jou, varis seminaris de càmera amb diferents directors i, ara mateix, s’està formant amb el mestre Fernando Piernas a Madrid. El seu treball més destacat ha estat el personatge de Charlie a la sèrie La Riera de TV3. També ha format part del repartiment de sèries com Amor de Cans d’IB3 i Cuéntame de RTVE. Últimament s’està formant també com a guionista i dramaturg, i està engegant projectes propis

Marina Agelet

Muntadora audiovisual. És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF. Ha treballat a França i a Barcelona tant per programes de televisió (Construcciones Ecológicas - France 5 / La 2, Taste Hunters - Ushuaia TV, Très très bon - Paris Première, Página 2 - La 2) com per vídeos corporatius (Ajuntament de Barcelona, Google, Uber). En paral·lel ha muntat curtmetratges de ficció com Souvenirs de la mer, de Juliana Coelho i Ne te retourne pas, de Sophia Liu. El seu últim treball ha estat per a  El pas de Sant Joan, d’Ana Ortiz.

Jurat Jove 48 Hores

 

Ursina Brunner

Va néixer a Zuric (Suïssa) on va fer l'Educació Infantil i els dos primers cursos de Primària, al Col·legi de Triemli. Va arribar a Roda l'any 2013, i va continuar els seus estudis a l'Escola Salvador Espriu i a l’Institut d'aquesta localitat. Actualment cursa 1r de Batxillerat humanístic i de ciències socials a l’Institut Baix Penedès del Vendrell. Tot i que no té clar el què, sap que vol seguir estudiant. Les seves aficions són dibuixar i llegir llibres.

Pau Gracià

Estudia 1r de Batxillerat artístic a l’Institut Baix Penedès del Vendrell. Va cursar l’Educació Primària a l’Escola Pau Casals del Vendrell. Li agrada tot allò que està relacionat amb el món audiovisual, i específicament, el món de la fotografia i del vídeo: producció, muntatge, etc.

Mireia Folch

Estudia 2n de Batxillerat científic a l'Institut Torredembarra. Rep classes de piano, participa en els concerts i espectacles musicals de la coral de Torredembarra i ha fet un curs de física i matemàtiques avançades a la URV de Tarragona com a activitat extraescolar. En el seu temps lliure gaudeix llegint llibres i escrivint. També li agrada cantar i mirar sèries i pel·lícules.

Gabriel Vera

Estudia 4t d’ESO a l’Institut Mediterrània del Vendrell. Va cursar l’Educació Primària a l’Escola Mare de Déu del Priorat de Banyeres del Penedès. El seu temps lliure el dedica als amics, a tocar la bateria i la guitarra elèctrica, a escoltar música, a jugar a futbol sala i pàdel i a estudiar anglès.

Jurat Centres Educatius

 

Pere Vall

Llicenciat en Periodisme, les seves primeres feines van ser al departament de premsa de TVE-Catalunya i al de publicitat de la distribuïdora Lauren Films. Va passar per la secció de Cultura, Espectacles i Televisió del diari El observador de la actualidad, tasca que va encadenar amb el càrrec de redactor en cap a Barcelona de la revista Fotogramas durant una vintena d’anys. Ha col·laborat a COMRàdio, Ona FM, Betevé, RAC1, RNE i el diari AVUI, entre d’altres mitjans. Actualment, compagina col·laboracions a Ràdio 4, Catalunya Ràdio, el diari ARA, el blog cultural Inside Media (Mediapro), Biblioteques de Barcelona i la revista Serra d’Or.

Jordi Picatoste

Periodista cinematogràfic, crític i escriptor. Ha publicat cròniques de festivals internacionals, crítiques i entrevistes a La Vanguardia, Ara, MondoSonoro, Fotogramas i ABC. També ha col·laborat a Catalunya Ràdio i Ràdio 4. És autor de Paraísos perdidos. La infancia en 50 películas (UOC) i El efecto Tarantino. Su cine y la cultura pop (Redbook).

Esteve Soler

Segons l'exposició Ficcions enfora!, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i l'Institut Ramon Llull, és un dels narradors catalans de major difusió internacional de la història, amb traduccions a 19 idiomes diferents i un centenar d'estrenes a teatres de tot el món des del TNC i el Teatre Lliure a Barcelona fins el Centro Dramático Nacional de Madrid, passant per la Mama Theatre de Nova York, l'Arcola Theatre de Londres i el Theatertreffen berlinès. Va debutar en la direcció cinematogràfica amb el llargmetratge 7 raons per fugir.

Alice Tapiol

Graduada en Comunicació i periodisme audiovisual i amb un postgrau en Guió per a cinema i televisió per la UB, ha enfocat la seva carrera, sobretot, a la comunicació digital. Membre del Jurat de Nova Crítica del FIC-CAT 2016, un any després va començar a redactar crítiques de sèries per al Cinèfil.cat. També escriu al suplement de literatura del diari El Segre, DIS, redactant històries curtes. A més, des de l'any 2020 també col·labora al programa La Finestra Indiscreta de CatRàdio, amb una secció mensual, La vella normalitat, sobre llibres i cinema.

Jurat de la Crítica