Llargmetratge fora de competició

La Plaça del Diamant

Diumenge 27 de setembre

22:00h

Figaro Films i TVE

Barcelona / 1982

111’

Ficció / drama

Direcció: Francesc Betriu
Guió: Francesc Betriu, a partir de la novel·la del mateix títol de Mercè Rodoreda
Producció executiva: Pepón Coromina
Direcció de fotografia: Raúl Artigot
Direcció artística: Agustí Villaronga i Josep Rosell
So: Antonio de Vicente, Jorge Sangenís, José Rodríguez Inclán, Josep Romance, Manolo García i Miquel Cors
Muntatge: Ernest Blasi 
Música: Ramon Muntaner
Vestuari:  Maria Gil
Maquillatge i perruqueria: Carmen Pascual, Juana Martí, Manuel Tronxo, Maria Rosa Benavides i Sara Alcarria
Intèrprets: Sílvia Munt, Lluís Homar, Joaquim Cardona, Elisenda Ribas, Josep Minguell, Marta Molins, Joan Ferrer, Paca Gabaldón, Josep Vivó, Alfred Lucchetti, Nadala Batiste, Jordi Juan Teixidor, Rafael Anglada, Lluís Julià, Llàtzer Escarceller, Anna Lizararan...
Sinopsi: Amb el rerefons de l'arribada de la República i de la Guerra Civil, el film narra la història de Natàlia, una jove com tantes altres de la seva època que accepta sense queixar-se tot allò que la vida, i el seu marit, li imposen. Fins i tot accepta que li canviïn el nom pel de Colometa. Aquesta resignació acaba en finalitzar la guerra i ella es rebel·la, per fi, contra tot el que considera injust. Quan deixa de ser Colometa per a convertir-se en la senyora Natàlia assistim no només a un canvi de nom sinó, també, a un canvi de personalitat. 


Francesc Betriu: Corazón solitario (1973), Furia española (1975), La viuda andaluza (1976), Los fieles sirvientes (1979), La Plaça del Diamant (1982), Réquiem por un campesino (1985), Sinatra (1988), Una pareja perfecta (1997), Mònica del Raval (2009), El dia que murió Gracia Imperio (2013)