Nova Crítica

Accedeix al blog digital del FIC-CAT i llegeix les crítiques de les pel·lícules, els resums de les jornades, les entrevistes i cròniques, escrites pels components de Nova Crítica.

La 13a edició del Festival inclou, de nou, el programa NOVA CRÍTICA. Aquesta activitat té com a objectius:

1. Oferir una experiència professional i de qualitat als seus participants.

2. Fer xarxa dins del sector de la crítica.

3. Donar a conèixer el paper i la importància del comentari sobre l’obra cinematogràfica.

4. Incentivar i fomentar l’escriptura en llengua catalana.

 

El Festival procedirà a seleccionar un màxim de quatre persones universitàries, futures crítiques cinematogràfiques, les quals tindran l’oportunitat de viure en primera persona l’experiència de cobrir un festival de cinema i la seva selecció oficial, amb l’acompanyament i la tutorització d'un crític professional.

Les persones seleccionades, constituïdes com a crítics del Festival, assistiran a tots els passis programats de la Selecció Oficial del Festival. Paral·lelament i amb l’ajuda del tutor, aniran repartint-se i publicant crítiques de les obres visionades, fent resums de la jornada, realitzant entrevistes a personalitats, fent cròniques i altres possibles continguts que considerin interessants per al blog del Festival. Finalment, i constituïts com a JURAT, emetran un veredicte per concedir el Premi Nova Crítica a l’obra del Festival que considerin més valuosa artísticament.

Participants

Pot participar qualsevol persona universitària aficionada al cinema que tingui la voluntat de comentar, valorar i, en definitiva, criticar les produccions de la Selecció Oficial del 13è Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada.

Condicions

  • Tenir ordinador portàtil propi amb processador de text i connexió a la xarxa wifi.

  • Estar disponible, a temps complert, durant els vuit dies del Festival (del 26 de setembre al 3 d'octubre).

  • Tenir una bona comprensió i una excel·lent expressió escrita en llengua catalana.

  • Es valorarà el fet de disposar de vehicle propi.

Inscripcions

Les inscripcions romandran obertes. Caldrà fer un correu a comunicacio@fic-cat.cat amb l’assumpte “NOVA CRÍTICA + nom complet” i annexar la documentació següent:

  • Currículum Vitae que inclogui dades personals i de contacte, formació acadèmica (estudis realitzats i en procés), idiomes, àrees d’interès i experiència laboral.

  • Crítica en llengua catalana d’una pel·lícula de qualsevol gènere i any (amb 500 paraules com a màxim).

  • La selecció dels participants es comunicarà directament als interessats i interessades.                      .