12a edició: directors i directores de fotografia


Des dels inicis, el FIC-CAT ha dedicat cada edició a un eix temàtic concret vinculat a la indústria cinematogràfica. D'aquesta manera s'hi ha pogut aprofundir més a partir de fixar uns objectius específics i d'organitzar activitats paral·leles adreçades als professionals vinculats i/o al gran públic. També s'ha creat, cada any, un premi específic i s'ha lliurat el premi honorífic a la persona més rellevant en aquell àmbit concret. En aquesta ocasió, la 12a edició està dedicada a la direcció de fotografia, disciplina cinematogràfica responsable de l'estètica i la qualitat visual de la imatge de les produccions audiovisuals. I un dels objectius que es proposa el FIC-CAT és donar visibilitat, reconèixer i valorar els directors i les directores de fotografia més importants del nostre cinema. Es pot consultar l'apartat del web www.fic-cat.cat/eix-tematic. Són molts els grans i les grans professionals de Catalunya d'aquest àmbit amb una extensa filmografia -i si no és extensa, sí que és important-. Destaquem alguns noms: Jaume Peracaula, Tomàs Pladevall, Arnau Valls, Josep Maria Civit, Óscar Faura, Jimmy Gimferrer, Carles Gusi, Leopoldo Pomés, Pau Esteve Birba, Eduard Grau, Gerard Gormezano, Joan Carles Lausin, Pol Turrents, Gris Jordana, Elisabeth Prandi, Toni Hernández, Joan Babiloni, Antonio Riestra, Neus Ollé, Marcos Pasquin, Carles Mestres, Bet Rourich, Julián Elizalde, Joan Mariné, Jordi Ruiz, Pablo Rosso, Lara Vilanova, Joan Bordera, Andreu Rebés, Daniel Aranyó, David Omedes, Pol Rebaque, Sergi Gallardo, Xavi Giménez, Alba Cros, Gina Ferrer, Diego Dussuel, Àlex Font, Juli Carné, Núria Roldós, Maria Codina, Clàudia Barberà, Marc Duran, Daniel Aranyó...


Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr