Quart dia de Festival: Estrena de Centres Educatius, curtmetratges, “Solo in Papua” i “La filla d&#3


Dimarts 11 de juny, quarta jornada de Festival i primer dia amb sessió matinal. El Teatre del Casino Municipal es va llevar amb la visita dels alumnes dels centres docents de primària de Roda de Berà.

La primera sessió conjunta d'educació primària, presentada per Pilar Franquet, va projectar les produccions ATRAPATS de l’alumnat de 6è de primària de l’Escola Piaget de Barcelona, CANT DEL GARROFEJAR de l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària de l’Escola Puértolas Pardo de L’Alcora (Castelló), ELS NUTRIENTS de l’alumnat de primària de l’Escola Sant Ignasi de Manresa, I WAS HERE de l’alumnat de 6è de primària del Col·legi Hernández de Vilanova de Castelló (València), MÉLIÈS EMMASCARAT de l’alumnat de 5è de primària de l’Escola Juan Esteve d’Albal (València), POSA’T LES ULLERES LILES de l’alumnat de 6è de primària de l’Escola Mansuet de Collbató (Barcelona), SERÀ PRECÍS? de l’alumnat de 3r de primària de l’Escola Ciutat Artista Faller de València, i UNA SETMANA SENSE ESTELS de l’alumnat de 3r i 4t de l’Escola de Maspujols (Tarragona).

La tarda es va iniciar amb l'arribada a la catifa vermella del FIC-CAT de Rai Puig, el protagonista i realitzador del documental SOLO IN PAPUA. A les 6, el mateix Rai Puig va presentar la pel·lícula documental juntament amb Antonio Barrero, director del Festival.

SOLO IN PAPUA mostra l'expedició en solitari de l’aventurer català Rai Puig per l’illa de Papua durant 60 dies, en una de les zones més inhòspites del planeta. L'aventura es va realitzar en caiac de mar i a peu vivint moltes experiències inversemblants. Segons afirma el mateix realitzador, aquest documental serà una bona dosis de motivació per a tothom i us encoratjarà a seguir els vostres somnis.

Aquesta projecció va comptar amb l'assistència de públic del Centre de Dia Marinada i de la Residència STS Mirador Barà.

A dos quarts de vuit va arribar el torn de la segona sessió de curtmetratges on es va poder visualitzar GREYKEY d’Enric Ribes, EL COCODRIL NO EM FA POR de Marc Riba i Anna Solanas, CONFIA EN MI de Javier Navarro, i BOHÈMIA d’Anna Petrus. La presentació va ser a càrrec d'Antonio Barrero i va comptar amb la presència de dos membres de l'equip de BOHÈMIA: Jordi Comellas, productor i Olga Pijuan, autora dels quadres que apareixen al curtmetratge.

Per finalitzar la quarta jornada de Festival, la catifa vermella va acollir l'equip del llargmetratge LA FILLA D'ALGÚ, una pel·lícula col·lectiva de la XX promoció de l'ESCAC Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya. La presentació prèvia a la projecció va comptar amb la presència del director de fotografia Andreu Ortoll, el productor David Tejedor, els directors Enric Vilageliu, Guillem Gallego i Alejandro Marín, i les directores Sara Fantova, Celia Giraldo i Júlia de Paz. Abans de la projecció, l'actriu protagonista Aina Clotet va enviar un vídeo dirigit a tots els assistents excusant la seva absència i convidant-los a gaudir del llargmetratge.

LA FILLA D'ALGÚ tracta sobre l'Eli, de 30 anys, advocada, embarassada i de classe alta. El mateix dia en què es disposa a celebrar la vista oral d’un judici mediàtic que porta temps preparant al costat del seu pare, reconegut advocat de Barcelona, aquest desapareix. La seva recerca portarà l’Eli a descobrir una realitat que posarà de cap per avall la seva estabilitat familiar i emocional.

Pots trobar més fotografies a: https://www.facebook.com/pg/festivalficcat/photos/?tab=album&album_id=2528438077190922

Fotografies: Oriol Simón

#ficcat19 #curtmetratges #llargmetratges #documentals

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr