“Els dies que vindran”, “Idrissa” i curtmetratges van composar el 5è dia de Festival


El cinquè dia de la dotzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada es va iniciar amb la projecció dels treballs audiovisuals de la modalitat Centres Educatius per a l’alumnat de primària dels centres docents de la comarca del Baix Penedès.

La segona sessió conjunta d'educació primària, presentada per Pilar Franquet, va projectar de nou les produccions ATRAPATS de l’alumnat de 6è de primària de l’Escola Piaget de Barcelona, CANT DEL GARROFEJAR de l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària de l’Escola Puértolas Pardo de L’Alcora (Castelló), ELS NUTRIENTS de l’alumnat de primària de l’Escola Sant Ignasi de Manresa, I WAS HERE de l’alumnat de 6è de primària del Col·legi Hernández de Vilanova de Castelló (València), MÉLIÈS EMMASCARAT de l’alumnat de 5è de primària de l’Escola Juan Esteve d’Albal (València), POSA’T LES ULLERES LILES de l’alumnat de 6è de primària de l’Escola Mansuet de Collbató (Barcelona), SERÀ PRECÍS? de l’alumnat de 3r de primària de l’Escola Ciutat Artista Faller de València, i UNA SETMANA SENSE ESTELS de l’alumnat de 3r i 4t de l’Escola de Maspujols (Tarragona).

A les 6 de la tarda va tenir lloc la presentació i projecció de la tercera sessió conjunta de la Selecció Oficial de Curtmetratges on es van presentar i projectar JAURIA de Gemma Blasco, FERIDES de Joan Paüls, i NEGRE DE MERDA de Manel Serrat. La presentació va ser a càrrec de Pere Vall, periodista de cinema, i va estar acompanyat de Joan Paüls i Carla Santaoló, director i productora de Ferides; i de l'equip de Negre de merda amb el director Manel Serrat, la guionista Gin Torrado, la directora de fotografia Abril Martí, el sonidista Martí Resta i el productor executiu Santi Suárez.

A continuació va ser el torn de la Selecció Oficial de Documentals amb la presentació i projecció de la producció de Polar Star Films i Metromuster IDRISSA, CRÒNICA D’UNA MORT QUALSEVOL de Xavier Artigas i Xapo Ortega. Pere Vall va ser l'encarregat de fer-ne la presentació i va comptar amb la presència de Jordi Ambrós, cap de la Secció de Documentals a TV3, i Xavier Artigas, realitzador del documental.

Idrissa, crònica d'una mort qualsevol investiga la part fosca de la nostra societat. Un cop arxivat el cas d'Idrissa Diallo, la justícia espanyola nega qualsevol possibilitat d'investigar els motius pels quals aquest jove de 21 anys de Guinea va morir en un centre de detenció d’estrangers de Barcelona. Amb la identitat esborrada, Idrissa es l’enèsima víctima de la impunitat policial a Espanya. Ningú es va molestar a informar la família sobre la seva defunció; va ser enterrat en un nínxol anònim a Barcelona.

A les 10 de la nit, el Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà va acollir la presentació i projecció de la producció de Lastor Media i Avalon PC, de la Selecció Oficial de Llargmetratges, ELS DIES QUE VINDRAN. L'acte va comptar amb la presència del director Carlos-Marqués Marcet i dels productors Tono Folguera i Sergi Moreno.

Els dies que vindran tracta sobre la Vir i el Lluís. La parella fa tan sols un any que surten junts, quan descobreixen que estan "embarassats". Durant 9 mesos, seguirem l'aventura d'aquesta jove parella barcelonina, el gir enorme que donarà la seva vida, les seves pors, alegries, les seves expectatives i les realitats que, durant l’embaràs, creixen davant d'ells.

En finalitzar la projecció, el director i productors van resoldre els dubtes i van intercanviar impressions amb el públic assistent en un col·loqui final.

Pots trobar més fotografies a: https://www.facebook.com/pg/festivalficcat/photos/?tab=album&album_id=2530280817006648

Fotografies: Oriol Simón

#ficcat19 #llargmetratges #curtmetratges #documentals #Centreseducatius

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr