Finalitzen les projeccions amb “Staff only”, "Pavlovsky” i curts5 en el penúltim dia de Festiva


El matí de divendres 14 de juny es va iniciar amb la presentació i projecció dels treballs audiovisuals de la modalitat Centres Educatius. La sessió conjunta d’educació secundària es va projectar per a l’alumnat de secundària dels centres docents del territori participants i els que van sol·licitar estar-hi presents.

La presentació va ser a càrrec de Pilar Franquet i es van projectar les produccions DISCOVERY TEENS de l’alumnat de batxillerat i cicles formatius de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró, FILTRES de l’alumnat d’ESO de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal, MEMÒRIES DE L’EBRE de l’alumnat de 2n de batxillerat de l’Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, NAJAC de l’alumnat d’ESO de l’Institut Euclides de Pineda de Mar (Barcelona), PER NASSOS de l’alumnat de cicles formatius de l’Institut Pere Martell de Tarragona, SENSE FILTRES de l’alumnat d’ESO de l’Institut Santa Eugènia de Girona, THIS IS ME de l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut La Garrotxa d’Olot, i UN REGAL ESPACIAL de l’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Son Pacs de Palma (Illes Balears).

La tarda del penúltim dia de festival es va iniciar amb la darrera sessió conjunta de la Selecció Oficial de Curtmetratges que va agrupar les produccions VACA de Marta Bayarri, TENS TALENT d’Enric Vilageliu, MAR de Fèlix Colomer, i SUC DE SÍNDRIA d’Irene Moray. La presentació va ser a càrrec de Pere Vall, periodista de cinema, i el van acompanyar els equips dels quatre curtmetratges: la directora Marta Bayarri i i el productor Oriol Riuz de Vaca, el director Enric Vilageliu de Tens talent, el director Fèlix Colomer de Mar i el productor Gerard Marginedas de Suc de síndria.

A continuació, el FIC-CAT va rebre l'arribada d'Angel Pavlovsky. L’actor, director i coreògraf va passar per la catifa vermella on el va rebre Antonio Barrero, director del Festival. Pavlovsky va arribar a Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà per presentar la producció d’Estudi BG que porta el seu nou, PAVLOVSKY. El documental, dins la Selecció Oficial Documentals, va ser presentat per Pere Vall i també va comptar amb la presència del seu director, Albert de la Torre.

El documental Pavlovsky, ens apropa a la vida d'Ángel Pavlovsky; actor, coreògraf i director d’escena argentí, afincat a Barcelona des de la Transició, que s'ha convertit en una icona social i cultural de la ciutat, i va obtenir un enorme èxit en teatres de tot l'Estat. Amb 77 anys, i després de cinc anys d’haver-se retirat, l’actor repassa la seva carrera i les seves peripècies personals. Per a l’ocasió, prepara un espectacle que és el comiat del seu personatge “La Pavlovsky”.

La nit de divendes la catifa vermella va seguir ben concorreguda i és que encara faltava l'última projecció del FIC-CAT 2019. La Selecció Oficial de Llargmetratges va finalitzar amb la presentació i projecció de la producció d’Ikiru Films, El Kinògraf, La Terraza Films, Turanga Films i Les Films Hatari, STAFF ONLY. El llargmetratge va ser presentat per Pere Vall i va comptar amb la presència de la directora Neus Ballús, del productor Edmon Roch, de l'actor Sergi López i de l’actriu Elena Andrada.

Staff only ens porta al Senegal on la Marta, de 17 anys, passa les vacances de Nadal al costat del seu pare i el seu germà Bruno. Potser gaudiria del viatge si no fos perquè el seu pare no li deixa ni un polsim de llibertat i li imposa un frenètic pla de safaris i folklore senegalès al costat del grup de jubilats que omplen el ressort.

En finalitzar la projecció del llargmetratge va tenir lloc un col·loqui amb el públic assistent on es van intercanviar impressions i dubtes sobre la produccció.

Pots trobar més fotorafies a: https://www.facebook.com/pg/festivalficcat/photos/?tab=album&album_id=2533820223319374

Fotografies: Xavi Calvo - calvox | Instagram: @calvox |

Facebook: https://www.facebook.com/xavier.calvo.58

#ficcat19 #llargmetratges #curtmetratges #documentals #Centreseducatius

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr