13a edició: muntadors i muntadores


Des dels inicis, el FIC-CAT ha dedicat cada edició a un eix temàtic concret vinculat a la indústria cinematogràfica. D'aquesta manera s'hi ha pogut aprofundir més a partir de fixar uns objectius específics i d'organitzar activitats paral·leles adreçades als professionals vinculats i/o al gran públic. També s'ha creat, cada any, un premi específic i s'ha lliurat el premi honorífic a la persona més rellevant de l'àmbit.


En aquesta ocasió, la 13a edició està dedicada al muntatge (muntadors i muntadores), una de les disciplines fonamentals en la realització d'una pel·lícula. Consisteix a ordenar i unir una selecció dels plans enregistrats, segons una estructura i una dinàmica determinada, a partir del guió, la idea del director/-a i l'aportació del muntador/-a.


Amb l'arribada de la digitalització, les persones responsables de l'edició de les pel·lícules han començat a abarcar un major nombre de rols en el procés de creació d'un film i, també, una major importància. Són molts els grans i les grans professionals de Catalunya d'aquest àmbit amb una extensa filmografia -i si no és extensa, sí que és important-. Destaquem alguns noms: Bernat Vilaplana, Jaume Martí, Domi Parra, Núria Campabadal, Guille de la Cal, Elena Ruiz, Èlia Gasull, Ana Pfaff, Ariadna Ribas, Pau Atienza, Liana Artigal, Ernest Blasi, Anaïs Urraca, Marc Capdevila, Núria Esquerra, Luis de la Madrid, Diana Toucedo, Gerard Vila, Sergi Dies, Teresa Font, Elena Jaumeandreu, Joan Marimon, Mapa Pastor, Raúl Román, David Gallart, Dídac Palou, Juliana Montañés, Meritxell Colell, Óscar de Gispert, Marina Agelet, Montse Gómez, Júlia Rabadán, Óscar Chuecos, Anna Oriol, Bernat Aragonés, Mònica Jové, Edu Picó, Sara López, Dani Arregui, Pau Itarte, Carlos Prieto, Martí Roca, Marta Sala, Tomàs Suárez...

#ficcat20

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr