Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

L'exposició Scouting in Catalonia es podrà veure al FIC-CAT 2018


El port de la pel·lícula El embrujo de Shangai era en realitat el port de Barcelona. El perfum no es va rodar a França, sinó a Catalunya i, sobretot, a Barcelona (al carrer Ferran, la plaça Reial o el Poble Espanyol). La sisena temporada de la sèrie Joc de Trons es va rodar a Girona. El Boston representat a Mindscape no és altre que la plaça d’Europa de la Zona Franca de Barcelona. I l’Àfrica de The Gunman és el Prat de Llobregat.

Les persones encarregades de trobar llocs on es pugui rodar, i que en alguns casos fan que semblin altres indrets, són els anomenats localitzadors d’espais.

Localitzar és una feina indispensable en tota producció audiovisual que permet als professionals que s’hi dediquen descobrir la riquesa paisatgística i humana de Catalunya i oferir-la perquè serveixi de marc per anuncis, pel·lícules o sèries de televisió. Una localització no és només una postal bonica, sinó que ha de ser accessible i logísticament còmoda.

Durant la celebració de l'onzena edició, el FIC-CAT mostrarà l'exposició SCOUTING IN CATALONIA, una recull fotogràfic fet a partir dels arxius de diversos localitzadors catalans que la crítica de cinema i escriptora Nuria Vidal va comissariar per a Catalunya Film Commission, un servei de l’Institut Català de les Empreses Culturals. El projecte, fruit de la col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de Turisme, vol donar a conèixer i posar en valor la feina dels localitzadors d’espais de rodatges catalans.

A l'exposició s'exhibiran des de paisatges de cinema fins a paisatges del món, passant per llocs amagats, sorprenents, la natura en tota la seva esplendor, la vida al camp o a la ciutat... Una Catalunya insòlita que va més enllà de la turística i que es converteix, sota l'objectiu dels localitzadors, en un escenari privilegiat.

#ficcat18

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr