Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

El documental CLASSE VALENTA, de Víctor Alonso, nominat als X Premis Gaudí


La producció CLASSE VALENTA és un dels quatre documentals nominats als X Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. La pel·lícula, dirigida per Víctor Alonso i amb guió de Borja Barrera, Jan Matheu i Víctor Alonso, ha estat produïda per Compacto, Fractal 7 i la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

CLASSE VALENTA és un experiment social que explora l'impacte del llenguatge polític a la nostra forma d'entendre el món. Durant la campanya electoral municipal del 2015, l'equip del documental va intentar introduir un concepte en la parla quotidiana dels polítics i experts en comunicació, deixant al descobert els seus mecanismes de manipulació. El repte va involucrar desenes de persones, que van dur a terme accions d'intervenció pública, art urbà i altres formes d'activisme social. El documental també compta amb l'anàlisi de més de 20 experts com Owen Jones, George Lakoff, Íñigo Errejón, Christian Salmon o Iñaki Gabilondo, junt amb altres destacats protagonistes de l'àmbit de la comunicació política.

Cal destacar que els joves Víctor Alonso i Borja Barrera han format part del Comitè organitzador del FIC-CAT des de l'any 2013. La seva feina i implicació ha estat fonamental per consolidar el projecte i dotar-lo de coherència. Actualment, tots dos, estan ampliant coneixements i buscant nous horitzons creatius fora de les nostres fronteres. Esperem les seves noves propostes cinematogràfiques, el seu creixement personal i professional i que el proper 28 de gener s'emportin el Gaudí a la millor pel·lícula documental del 2017.


Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr