Notícies

Últimes notícies
Please reload

Buscar per tags

Estiu 1993 guanya els X Premis Gaudí

29/01/2018

 

Estiu 1993, de Carla Simón, la pel·lícula guanyadora de la 10a edició del FIC-CAT (Premi del Jurat al millor llargmetratge i Premi Nova Crítica) s'ha endut 5 Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català (millor pel·lícula, millor direcció, millor guió, millor muntatge i millor actriu de repartiment per a Bruna Cusí).

 

 

La cinta explica la història personal de Carla Simón, una experiencia emotiva, sensible i dura —quedar-se òrfena als sis anys, canviar d'entorn i afrontar una nova família— amb la que la realitzadora encara la seva òpera prima i per la que està conreant premis i reconeixements en festivals d'arreu del món.

 

La producció Incerta glòria, d'Agustí Villaronga (Menció especial del Jurat del FIC-CAT 2017) es va endur 8 Premis Gaudí, incloent el de millor actriu per a Núria Prims i el de millor actor de repartiment per a Oriol Pla. 

 

La reconeguda actriu de cinema, teatre i televisió Mercè Sampietro, a qui el FIC-CAT 2012 va dedicar un reconeixement durant la celebració de la 5a edició, va rebre el Gaudí d'Honor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Please reload