Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

Trobada professional de professorat de centres educatius


Des del seus inicis, el FIC-CAT ha defensat que el missatge audiovisual és una font de coneixements i de comunicació molt potent; que aquest missatge arriba directament a l'inconscient de les persones i crea en gran mesura l'imaginari dels més petits i, per tant, la seva concepció del món i la seva escala de valors.

L'alfabetització audiovisual passa per ensenyar els infants i joves a interpretar el llenguatge de les pantalles. Si a més a més els alumnes aprenen a crear els seus propis muntatges audiovisuals, abordaran els visionats d'altres creacions (films, sèries, publicitat, informatius...) de manera diferent, i es podran enfrontar a qualsevol missatge amb més coneixements i amb un esperit molt més crític.

Amb aquest plantejament, i des de la 2a edició, el Festival està posant en valor i donant visibilitat als treballs fets pel professorat i per l'alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat d’aquesta alfabetització audiovisual i tecnològica, per tal que els nostres infants i joves puguin participar plenament en la societat i la cultura del segle XXI. D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

Però encara pretenem fer una passa més: volem intentar que el FIC-CAT esdevingui una plataforma que permeti la creació d’una xarxa col·laborativa i d’intercanvi entre el professorat que encara treballa, malauradament, de forma individual i poc generalitzada. Per això oferim la possibilitat de participar en la TROBADA PROFESSIONAL DE PROFESSORAT DE CENTRES EDUCATIUS, adreçada als i a les docents que tenen produccions seleccionades en la modalitat de Centres Educatius del Festival, així com a les persones que treballen –o vulguin treballar– l’àmbit de la comunicació audiovisual amb l’alumnat d’educació primària i secundària, ensenyaments postobligatoris, cicles formatius i/o universitats.

La jornada vol ser un lloc i un espai de trobada per intercanviar i compartir experiències i materials, aclarir dubtes, explicar metodologies, encetar projectes, pactar línies de col·laboració i treball, crear xarxa i configurar una base logística on poder posar a l’abast de tots els centres les produccions realitzades...i tot el que sorgeixi.

Dissabte 9 de juny / 11 hores

Casal Municipal “Les Monges” de Roda de Berà

TROBADA PROFESSIONAL DE PROFESSORAT DE CENTRES EDUCATIUS,

amb la participació de Josep Arbiol, director de la MICE del País Valencià, Josep M. Grau, professor del CFGS d’Imatge i So de l’INS Pere Martell de Tarragona, Judith Colell, professora de la Facultat de Comunicació de la Fundació Blanquerna de Barcelona, Jean-Marc Segarra, director de l’INS Antoni de Martí i Franquès de Tarragona i Daniel Villanueva, director de l’Escola de Cinema de Reus.

#ficcat18 #Centreseducatius