Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

El FIC-CAT s'inaugura amb l'estrena de 'Cançó per a tu'


La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada han renovat l’acord de col·laboració que mantenen des de fa unes quantes edicions. Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i els festivals de cinema més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que, com el FIC-CAT, treballen per al foment de la cultura, la creació, la innovació i el foment del teixit industrial audiovisual.

Les condicions particulars del conveni fixen que la CCMA publicitarà i donarà visibilitat al Festival abans i durant el desenvolupament del certamen, tant a nivell de falques o càpsules publicitàries, com tenint presència als programes de la graella vinculats al cinema, a la cultura i/o a l'entreteniment, així com als informatius de les diferents cadenes. Per altra banda, i de cara a l’edició d’enguany, el festival estrenarà la coproducció de TVC i Galápagos Media CANÇÓ PER A TU, dirigida per Oriol Ferrer i interpretada per Candela Serrat, Nao Albet i Fèlix Herzog. Es tracta d’un triangle amorós entre tres joves estudiants a la Universitat de Barcelona de finals dels anys 60, una època de dictadura on es desperten les ganes de viure, de llibertat, de revolta, la necessitat de reclamar llibertats perdudes. També és un homenatge a la Nova Cançó a través del personatge de la Laia (Candela Serrat), que lluita per canviar les coses a través de la música.

L’estrena tindrà lloc el dilluns 4 de juny a les 22h en el recinte del Casino Municipal de Roda de Berà, on assistirà l'equip tècnic i artístic de la producció i responsables de TV3. L'estrena es complementarà amb una actuació musical en directe vinculada al moviment històric de la Nova Cançó.

L’Associació FIC-CAT, inclosa en el cens d’entitats de foment de la llengua catalana, organitza el Festival Internacional de Cinema en Català, que té lloc al juny a Roda de Berà, un festival que es vol consolidar com el certamen de referència del cinema en català i que té per objectiu promocionar, publicitar, projectar i premiar produccions realitzades en llengua catalana. Enguany, l’onzena edició del FIC-CAT està dedicada a les localitzacions, els espais naturals on es roden les diferents seqüències d'un guió cinematogràfic. Les accions i les activitats que acompanyaran les projeccions tindran l’objectiu de debatre sobre la importància d’aquests escenaris i, també, fer visible la situació actual dels localitzadors o scouters al nostre país.

#ficcat18 #ccma