Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

Pantalla Sitges


El Festival de Sitges ha renovat el seu acord de col·laboració amb el FIC-CAT, amb una aposta clara per donar visibilitat al cinema fantàstic rodat en català. L’acord permet al FIC-CAT programar diferents títols de ciència ficció, terror i fantasia que han passat per Sitges.

El conveni entre els dos festivals consolida una col·laboració que permet publicitar i posar de manifest la importància que té el cinema fantàstic dins de l’audiovisual català, i contribueix a fer visibles i reivindicar les pel·lícules i curtmetratges que s'han estrenat durant el 2017.

Per quart any consecutiu, la secció PANTALLA SITGES apareix de nou apadrinada pel Festival de Sitges dins de la programació del FIC-CAT. Àngel Sala, director del Festival, serà a Roda de Berà la tarda del dimarts 5 de juny per presentar la secció i per seguir de prop el desenvolupament del FIC-CAT. Sala és coneixedor del Festival, ja que hi ha participat com a membre del Jurat i ha estat present en diverses ocasions.

Aquestes són les tres produccions que s’hi podran veure, i que seran presentades pels seus propis realitzadors:

  • UNA CAPSA TANCADA, documental d’Anna Agulló

La Casa del Cine / 2017 / 28’ / Premi SGAE Nova Autoria al millor guió SITGES 2017

Després del funeral de la seva àvia, l'Anna troba una capsa. En aquesta capsa hi ha cartes d'amor que li havia enviat el seu avi a la seva àvia des de Rússia, quan va lluitar amb els nazis a la II Guerra Mundial.

  • CELEBRACIÓ, curtmetratge de ficció de Pau Cruanyes i Gerard Vidal

UPF / 2016 / 9’ / Premi SGAE Nova Autoria a millor direcció-realització SITGES 2017

Una núvia deambula pel seu casament on els assistents la tracten com una convidada més. Dins d'aquesta atmosfera surrealista, l'únic punt de suport que tindrà serà la figura del seu pare, amb qui manté una relació estranya.

  • CUNETAS, curtmetratge de ficció de Pau Teixidor

Coming Soon Films / 2017 / 18’ / Projecció a l’Auditori Melià prèvia a A PRAYER BEFORE DAWN de Jean-Stéphane Sauvaire

Durant la Guerra Civil Espanyola, una família de pagesos ha de fer front a l’amenaça feixista. Cansats de parar l’altra galta, prendran una decisió inesperada.

#ficcat18 #sitges