Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags
No hay tags aún.

Marc Recha, premi honorífic del Festival


El premi honorífic del FIC-CAT 2018 es lliurarà al jove i reconegut cineasta barceloní MARC RECHA. De formació autodidacta, Recha és guionista, productor, director –i en alguns casos actor– de la majoria dels seus films. Ha dirigit El cielo sube (1991), L'arbre de les cireres (1998), Pau i el seu germà (2001), Les mans buides (2003), Dies d'agost (2006), Petit indi (2009), Un dia perfecte per volar (2015) i La vida lliure (2017).


El cinema de Recha s’aparta absolutament dels cànons i dels estereotips establerts, intentant mostrar els aspectes més intangibles de les persones i les seves relacions. En aquest sentit, els paisatges i les localitzacions són també personatges principals que condicionen els relats. Segons ell mateix, els meus personatges neixen sempre a l’ombra d’un paisatge.


Per aquesta vinculació directa amb l’eix temàtic de la present edició, pel seu compromís amb el cinema, la llengua i el país, i per celebrar la seva extensa trajectòria cinematogràfica, el Comitè organitzador ha decidit atorgar-li aquest màxim reconeixement. L'acte tindrà lloc el dijous 7 de juny a les 22h, previ a la projecció del seu darrer llargmetratge La vida lliure, una història de ficció intimista situada a la Menorca de 1918 que narra el conflicte humà entre lʼobligada lluita per la supervivència i lʼanhel de llibertat. Al lliurament del premi assistiran, també, l'actor Sergi López i l'actriu Núria Prims.#ficcat18 #Premihonorífic

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr