Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

La selecció oficial comença amb Pantalla Sitges, “Les distàncies” i “Petitet”


El segon dia de l'onzena edició del FIC-CAT va començar ahir dimarts 5 de juny, de la mà del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Gràcies a l'acord de col·laboració entre el Festival de Sitges i el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, per quart any consecutiu el FIC-CAT disposa de la secció PANTALLA SITGES, on es projecten diferents títols de ciència-ficció, terror i fantasia que han passat per Sitges. El conveni entre els dos festivals és una aposta clara per donar visibilitat al cinema fantàstic rodat en català i posar de manifest la importància que té aquest dins de l’audiovisual català.

Àngel Sala, director del Festival de Sitges, va tornar un any més a Roda de Berà per presentar la secció i per seguir de prop el desenvolupament del FIC-CAT. Sala és coneixedor del Festival, ja que hi ha participat com a membre del Jurat i ha ja hi ha estat present en diverses ocasions.

Les produccions del PANTALLA SITGES, que es van projectar a partir de les 5 de la tarda i que són dins de la Selecció Oficial de curtmetratges, van ser “Una capsa tancada”, documental d'Anna Agulló, “Celebració”, curtmetratge de ficció de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, i “Cunetas”, curtmetratge de ficció de Pau Teixidor.

La Selecció Oficial de Llargmetratges es va estrenar amb la producció de Coming Soon Films “Les distàncies” dirigida per Elena Trapé. La presentació de la pel·lícula va tenir lloc a les 7 de la tarda i va comptar amb la presència de la directora, de la productora Marta Ramírez i de l’equip artístic de la pel·lícula.

“Les distàncies” tracta sobre l'Olivia, l'Eloi, el Guille i l'Anna que aterren a Berlín per donar una sorpresa a en Comas pel seu trenta-cinquè aniversari, però ell no els rep com esperaven. Durant el cap de setmana, el grup s’anirà desgranant, qüestionant-se el sentit de la seva amistat i enfrontant-se a la decepció que suposa acceptar que la seva vida no és com pensaven que seria quan eren més joves.

El segon dia del FIC-CAT va concloure amb la presentació i projecció del documental de Lastor Media “Petitet”, del director Carles Bosch. L'acte va comptar amb la presència del del productor Tono Folguera, del protagonista Joan Ximénez ‘Petitet’, del productor executiu, Joan Antoni Barjau, i del net del 'Petitet', Àngel Lopez.

“Petitet”, dins de la Selecció Oficial de Documentals, es va projectar a partir de les 10 de la nit i tracta sobre el projecte que té Joan Ximénez Valentí ‘Petitet’, exmúsic gitano barceloní i fill d’un dels ‘palmeros’ del mític Peret. El 'Petitet' va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba a l’escenari d’un gran teatre de la ciutat i, ara, per complir la promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos –genials però poc disciplinats– i aconseguir que s’entenguin amb una orquestra simfònica.

#ficcat18

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr