Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

Tercer dia de FIC-CAT: Primera sessió de Centres Educatius, curtmetratges, “Jean François i el senti


Dimecres 6 de juny, tercera jornada de Festival i primer dia amb sessió matinal. I és que, el Teatre del Casino Municipal es va llevar amb la visita dels alumnes dels centres docents de primària de la comarca del Baix Penedès.

La primera sessió conjunta d'educació primària, presentada per Pilar Franquet, va projectar les produccions UNA MIRADA DE PAU, de l’Escola Àngel Guimerà del Vendrell; EL SOMNI DE LA MÉLIÈS, de l’Escola Juan Esteve d’Albal (València); EL PATI, de l’Escola Els Secallets de Coma-ruga (El Vendrell); LLUMS, CÀMERA... CINEMA (A L’ESCOLA), de l’Escola Sant Josep Oriol de Barcelona; I ARA QUÈ? IMAGINA, de l’Escola Ciutat Artista Faller de València; THE LOST BOY, de l’Escola Piaget de Barcelona; i TOTS SOM COMPANYS, de l’Escola Vicente Blasco Ibáñez de Montcada (València).

A la tarda va arribar el torn dels curtmetratges de la Selecció Oficial. Primera sessió conjunta on es van projectar ARS MEMORATIVA, de Pau Pérez Uslé, L’ENTREVISTA, de Marc Gassió, EL VESTIT, de David González i PSICOLAPSE, d’Arnau Gòdia. Els membres dels equips dels quatre curtmetratges van visitar el FIC-CAT on van presentar les seves produccions i van intercanviar impressions amb els assistents.

La catifa vermella del FIC-CAT no descansa durant els set dies de festival i, ahir, per ella també hi va passar l'equip de la producció d'A Contraluz Films, JEAN-FRANÇOIS I EL SENTIT DE LA VIDA de Sergi Portabella. El mateix director, el productor Xavier Granada i l'actor Max Megías van assistir al Festival on van presentar la pel·lícula que forma part de la Selecció Oficial de Llargmetratges.

JEAN-FRANÇOIS I EL SENTIT DE LA VIDA és una producció que tracta sobre el Francesc, un noi solitari de tretze anys que un dia a l’escola descobreix “El mite de Sísif”, d’Albert Camus i queda fascinat per les idees del filòsof. El seu nou objectiu serà anar a Paris a trobar a Camus. La Lluna, una adolescent que viu el present, l’acompanyarà a la seva aventura amb una única condició: fer una parada pel camí per retrobar-se amb el noi francès amb qui va tenir una història l’estiu passat. Junts emprenen un viatge per, amb Camus o sense ell, descobrir quin és el sentit de la vida.

El tercer dia de Festival va finalitzar amb la projecció del documental de Forest Film Studio SHOOTBALL, de Fèlix Colomer. La presentació va ser a càrrec de Jordi Ambròs, de TV3, i va comptar amb la presència del director i de Manuel Barbero, protagonista del documental i fundador de l’Associació Mans Petites per a la prevenció dels abusos i maltractament a menors i la seva protecció. Colomer i Barbero van respondre les preguntes del públic assistent en un col·loqui final.

La producció SHOOTBALL, dins de la Selecció Oficial de Doumentals, parla sobre Manuel Barbero, pare d’una víctima d’abús sexual, i Joaquín Benítez, el pederasta que va abusar del fill del Manuel i vint nens més. Ambdós són els personatges principals d’aquesta història que va tenir lloc a diferents col·legis Maristes de Catalunya. Per primera vegada en un documental, un pederasta confessa els seus crims i parla de les seves emocions a cara descoberta.

#ficcat18

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr