Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

Homenatge a la MICE, petons de cine, Lacroix, Dalí i Formentera en la 5a jornada del FIC-CAT


El divendres va començar amb el lliurament del Premi Honorífic FIC-CAT 2018 a la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) del País Valencià per haver esdevingut un projecte referencial del cinema educatiu a nivell europeu. Amb tan sols sis anys d'existència, la MICE ha esdevingut un referent del cinema educatiu a nivell de l'estat espanyol, amb una notable presència de produccions internacionals i valencianes i amb la implicació de milers d’alumnes i mestres que aposten per la imatge com al llenguatge expressió i de comunicació del segle XXI. El projecte està coordinat, des dels inicis, pel docent Josep Arbiol, qui també va ser l'encarregat de recollir el premi al FIC-CAT.

Tot seguit, va tenir lloc la projecció dels treballs audiovisuals de la modalitat Centres educatius per a l’alumnat de secundària dels centres docents del territori. Es van projectar les produccions CLIC! 2, de l’Institut Llucmajor de Llucmajor (Illes Balears); MONSTRUARI, de l’Institut Lluís Vives de València; HORA BLAVA, de l’Escola El Cim de Terrassa; UN NEIX NU, de l’Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona; ARRIBADES, de l’Institut Son Pacs de Palma; EL ROBATORI, de l’Institut Euclides de Pineda de Mar; ESTÈREO, de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal; i NO CALLAREM, LES DONES, de l’Institut Biar. Biar d'Alacant.

A la tarda es va donar el tret de sortida al PETONS DE CINE PEL FIC-CAT, una activitat lúdica en què tothom que ho desitgi es podrà fer una fotografia d’estudi gratuïta amb la condició que a la foto ha d'aparèixer, d’una forma o d’una altra, un petó. L’encarregat de muntar el set i de dur a terme la proposta serà el fotògraf i periodista Enric Lucena, gran coneixedor del Festival i que ja fa tres anys que es dedica a viatjar amb el seu estudi de fotos professional per diferents indrets de Catalunya a la recerca de petons. L’estudi fotogràfic estarà muntat al vestíbul del Casino Municipal també avui dissabte fins les 9 a la nit.

A continuació va tenir lloc la tercera sessió conjunta de la Selecció Oficial de Curtmetratges on es va poder veure LES BONES NENES, de Clara Roquet; EVIL, de Joaquim Bundó; L’ESCARABAT AL FINAL DEL CARRER, de Joan Vives; i L’ÚLTIM VIATGE, de Carmen Marfà i Yago Alonso. La presentació va comptar amb la presència de l'equip de cada producció.

A, dos quarts de vuit va arribar el torn de la Selecció Oficial de Documentals amb la producció d’Inicia Films MÉS ENLLÀ DE L’OBJECTIU: LACROIX I DALÍ, d’Antonio Pérez Molero i Céline Formentin. La presentació va ser a càrrec dels realitzadors Antonio Pérez Molero i Céline Formentin.

El documental trasllada l'espectador a l'estiu de 1970. El fotògraf francès Marc Lacroix i la seva esposa Thérèse, de vacances a Cadaqués, somien amb trobar-se potser per atzar amb el gran Salvador Dalí... Una trobada que els canviarà les vides per sempre.

La cinquena jornada de FIC-CAT va finalitzar amb la producció de Fosca Films i Sunrise Pictures FORMENTERA LADY, de Pau Durà. La catifa vermella va rebre al director, el productor David Ciurana i de l'actriu Nora Navas. Durà i Ciurana, van compartir un col·loqui final amb el públic assistent.

FORMENTERA LADY para sobre el Samuel, qui va arribar a la Formentera hippie dels 70 i allà segueix. Viu sense llum a la platja i toca el banjo en un local de copes. Un dia rep la visita de la seva filla Anna i del seu nét Marc: ella ha acceptat un treball a França que l'obliga a anar-se'n sola. Després d’un rebuig inicial del vell, la seva filla li demana suport, encara que només sigui una vegada a la vida. Obligat a fer-se càrrec del nen, Samuel emprendrà un viatge crepuscular i iniciàtic cap a les ombres del seu paradís.

#ficcat18 #Premihonorífic

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr