Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

Estrena de 'La gran il·lusió. Relat Intermitent del cinema català'


TV3 comença l'emissió de La gran Il·lusió. Relat intermitent del cinema català, una sèrie documental que repassa la història del nostre cinema. Dirigida per Àlex Gorina i Esteve Riambau i amb realització de Mai Balaguer, el programa mostra l'aventura d’un cinema supervivent i en destaca els moments més decisius prioritzant les experiències humanes abans que l'opinió dels experts. Sense presentador perquè sigui totalment atemporal, la sèrie dona veu als testimonis i protagonistes d’aquesta història. Es tracta d'un producte de molta qualitat i talent que equilibra a la perfecció entreteniment, pedagogia i rigor històric.

Els set capítols que s'emetran aquesta primera temporada parteixen dels orígens del cinema mut català i arriben fins a les cintes policíaques dels anys 50. El projecte original preveia uns altres set capítols que arribaven fins als nostres dies, però que encara no s'han gravat per problemes de finançament, segons ha reconegut el director de TV3, Vicent Sanchis, que ha atribuït el retard a l'obstacle econòmic que ha suposat l'aplicació del 155 per a TV3. Imatges d'arxiu, animacions i entrevistes de testimonis de l'època són les eines amb què el programa recorre la història del cine català, renunciant a la figura del presentador perquè el cine sigui el protagonista i es mostri a si mateix, segons Gorina. És un relat intermitent de la història, amb estructura de mosaic, que dona pinzellades i no pretén ser la història amb majúscules, però que es recolza en estudis molt rigorosos, afegeix Riambau.

La gran il.lusió. Relat intermitent del cinema català és una producció de TV3 i ICEC-Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració d’EGEDA i Costa Est Audiovisuals. El primer capítol s'emet dilluns 7 de gener a les 22:00 h.

#ccma

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr