Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

El FIC-CAT 2019 retrà un reconeixement a Televisió de Catalunya


La dotzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català, que se celebrarà del 8 al 15 de juny a Roda de Berà arriba amb moltes novetats. El FIC-CAT ha decidit retre un homenatge a Televisió de Catalunya (TVC) pel fet de ser un model de televisió pública de qualitat amb una programació generalista per a tots els públics, i amb una ferma aposta per la producció pròpia i el desenvolupament de la cultura i la llengua catalanes. Actualment, TV3 és la cadena més vista a Catalunya, liderant l’audiència sis anys consecutius –des del 1997 fins el 2003- i ininterrompudament des del 2009.

Els departaments de Ficció i cinema i Documentals, especialment, impulsen la producció de llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, sèries i mini sèries de ficció de tots els gèneres i formats. Cerquen la participació de la cadena en projectes cinematogràfics i per a televisió, bé a través de l’adquisició de drets d’antena, participant com a productora associada o bé en règim de coproducció.

Pel fer de ser un model de televisió pública, pel seu compromís amb la llengua, per la promoció i la difusió que fa de la cultura, l’educació, la creació, la innovació i el foment del teixit industrial audiovisual, pel suport implícit que dona a les produccions i al cinema català i en català, i per la col·laboració que manté amb el FIC-CAT des dels inicis –permetent al Festival estrenar interessants produccions any rere any-, el Festival vol retre aquest reconeixement públic a Televisió de Catalunya. L’acte tindrà lloc el dissabte 8 de juny a les 22 hores, al Teatre del Casino Municipal, abans de l’estrena de la producció ‘Barcelona 1714’, i comptarà amb la presència de Vicent Sanchis, director de TV3, i altres membres de la CCMA.

(Imatges d'alguns films de la Selecció Oficial que compten amb la participació de TVC)

'Set raons per fugir', d'Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras.

'La bona espera', de Carlos Marqués-Marcet

'Staff Only', de Neus Ballús


Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr