Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

Ja es pot consultar la selecció del Programa Nova Crítica


La 12a edició del FIC-CAT inclou, de nou, el programa Nova Crítica. Les inscripcions al Programa es van obrir a finals de gener i es van tancar a principis de maig. Un cop estudiades totes les candidatures, les quatre persones seleccionades són:


  • Josep Armentano Solé (Barcelona)

  • Ferran Calvet González (Vilanova i La Geltrú)

  • Jaime Lapaz Amores (Sabadell)

  • Marta Polo Ysalgué (Barcelona)


El Programa Nova Crítica ofereix als seus participants una experiència professional i de qualitat, així com la possibilitat de fer xarxa en el sector de la crítica, donar a conèixer el paper i la importància del comentari sobre l’obra cinematogràfica i incentivar i fomentar l’escriptura en llengua catalana.


El Festival ha seleccionat quatre persones universitàries, futures crítiques cinematogràfiques, que tindran l’oportunitat de viure en primera persona l’experiència de cobrir un festival de cinema i la seva selecció oficial, amb l’acompanyament i la tutorització del professional Víctor Esquirol, periodista que treballa com a crític de cinema als mitjans El Mundo, Dirigido por, Cinemanía, Gara, Imágenes i que també col·labora al programa La linterna de COPE Catalunya / Andorra i a RNE4.

Les quatre persones, constituïdes com a crítics del Festival, assistiran a tots els passis programats de la Selecció Oficial del Festival. Paral·lelament i amb l’ajuda del tutor, aniran repartint-se i publicant crítiques de les obres visionades, fent resums de la jornada, realitzant entrevistes a personalitats, fent cròniques i altres possibles continguts que considerin interessants per al blog del Festival. Finalment, i constituïts com a JURAT, emetran un veredicte per concedir el Premi Nova Crítica a l’obra del Festival que considerin més valuosa artísticament.

Lliurament del Premi Nova Crítica 2018 al documental 'Shootball' de Fèlix Colomer

#NovaCrítica

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr