Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

L'exposició 'El català al cinema', al FIC-CAT 2019


La mostra és una iniciativa de la Plataforma de la Llengua

El FIC-CAT 2019 comptarà amb l’exposició “El català al cinema” de la Plataforma per la Llengua, fruit de la col·laboració entre les dues entitats per a l’edició d’enguany.

L’exposició, que estarà ubicada al Casal Les Monges de Roda de Berà, consisteix en uns plafons que busquen conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre la situació del català al cinema, alhora que proposen diverses mesures per promoure’n el seu ús.

“El català al cinema" ens acosta a dades reals, tot mostrant la demanda potencial del cinema en català, comparant la seva situació actual amb la d’altres mercats lingüístics similars i també facilita informació i recursos per poder intervenir davant d’aquesta situació.

En el marc de la col·laboració entre la Plataforma per la Llengua i el Festival, ambdues entitats es comprometen a fer-se difusió mútua per tal d’arribar a més ciutadans.

Així, la Plataforma per la Llengua farà arribar als seus socis tota la informació sobre la 12a edició del festival, animant-los a que, del 8 al 15 de juny, gaudeixin del bo i millor del cinema en català a Roda de Berà.

Per la seva banda, el FIC-CAT farà difusió als seus canals de comunicació de l’exposició “El català al cinema”, i convidarà la Plataforma per la Llengua a la inauguració de l’exposició i del festival.

La col·laboració neix de la voluntat de les dues parts, en tant que totes dues entitats treballen per promoure l’ús del català.

#ficcat19 #plataformaperlallengua