Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

El FIC-CAT presenta les novetats de la dotzena edició


L’Hotel d’Entitats de Roda de Berà ha acollit aquest dimecres 15 de maig la presentació de la dotzena edició del FIC-CAT.

L’alcalde, Pere Virgili, acompanyat de la regidora de Cultura, Teresa Ferré, ha encetat l’acte tot recordant que l’Ajuntament i el FIC-CAT han caminat junts al llarg d’aquests anys, tot i les dificultats i els limitats recursos econòmics.

El director del Festival, Antonio Barrero, ha explicat les novetats d’aquesta edició. El FIC-CAT tindrà lloc del 8 al 15 de juny, un dia més que en passades edicions. Es projectaran 80 produccions –tres d’elles fora de concurs- en 25 sessions programades. De totes les obres, 32 seran estrenades al FIC-CAT (1 llargmetratge, 2 documentals, 5 curtmetratges, 5 videoclips i 19 treballs de la modalitat Jove 48 Hores).

La cloenda serà conduïda per Joan Negrié, qui ha assistit a la presentació i ha explicat que l’acompanyarà l’actriu Anna Moliné. Ha desvetllat que la gala serà un homenatge a la fotografia.

Barrero ha explicat que s’homenatjarà al director de fotografia Josep Maria Civit i, gràcies al conveni amb la Filmoteca de Catalunya, es projectarà ‘Angoixa’ de Bigas Luna, on Civit es va encarregar de la fotografia. La pel·lícula també forma part de l’espai ‘Pantalla Sitges’.

A més a més, el FIC-CAT retrà un reconeixement a Televisió de Catalunya. Tal com ha dit Barrero, per ser un model de televisió pública de qualitat, pel seu compromís amb la llengua i pel suport explícit a les produccions i al cinema català i en català.

Fruit del conveni amb Plataforma per la Llengua, durant el Festival es podrà veure l’exposició ‘El català al cinema’.

Barrero també ha explicat les activitats programades: una classe magistral amb Josep M. Civit, una trobada entre el professorat que tenen produccions seleccionades, i una taula rodona titulada ‘Una mirada femenina a l’entorn de la direcció de fotografia’, tot recordant que només un 2% de directors de fotografia són dones.

Tot seguit s’ha presentat ‘Barcelona 1714’, pel·lícula que inaugurarà el Festival el dissabte 8 de juny a la nit. Hi han assistit el productor Heiko Kraft, i els actors Bernat Quintana i Mercè Rovira.

Kraft ha volgut agrair al FIC-CAT la seva confiança en ‘Barcelona 1714’ i escollir-la com a pel·lícula inaugural, film que encara no ha vist cap membre de l’equip artístic.

El rodatge –amb la participació de més de 1000 figurants- va durar 1 any i va acabar el 2014; el procés de postproducció ha durat 5 anys.

Finalment s’ha presentat el documental ‘Maleïda 1882’, d’Albert Naudín. Es tracta de l’òpera prima de Naudín com a director i s’estrenarà al FIC-CAT el dilluns 10 de juny a la nit. El director ha explicat que és un homenatge al gran poeta Jacint Verdaguer, molt conegut per la seva faceta de poeta però molt poc com a explorador de muntanyes i com a persona d’una gran ètica. Jordina Boix, directora de la Fundació Verdaguer també ha assistit a l’acte, destacant que el resultat els ha emocionat.

L’actor Lluís Soler, que dona vida al poeta, ha estat present i ha confessat ser un gran admirador de Verdaguer.