Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

Un FIC-CAT amb mirada femenina


Des dels seus inicis, el FIC-CAT ha optat per un festival paritatiu, i prova d’això és que el comitè organitzador ha estat sempre format per una majoria de dones. A més, la composició del Jurat de la Selecció Oficial i del Jove 48 hores sempre ha estat sempre amb perfils variats i, sobretot, paritatiu. Això es veu reflectit també en les produccions seleccionades, on hi trobem produccions amb talent masculí i femení indistintament.


En aquest sentit, a la Selecció Oficial Llargmetratges trobem 3 pel·lícules dirigides per dones, com són Barcelona 1714 d’Anna M. Bofarull, La vida sense la Sara Amat de Laura Jou i Staff Only de Neus Ballús. El nombre de dones directores encara s’amplia més si hi afegim les tres directores que formen part de la direcció col·lectiva de La filla d’algú.


Pel que fa a la direcció de fotografia, eix temàtic de l’edició d’enguany, al FIC-CAT 2019 comptem amb diversos llarga durada (ficció i documentals) amb fotografia femenina, com són La vida sense la Sara Amat (Gris Jordana), Idrissa, crònica d’una mort qualsevol (Lucía Venero) i Pavlovsky (Ona Isart). També en aquest cas, cal tenir presents les 5 directores de fotografia en la direcció coral de La filla d’algú.


Pel que fa als curtmetratges, de les 20 produccions (19 a competició i 1 fora de competició), 7 compten amb direcció femenina i 5 amb directores de fotografia.


La direcció de fotografia és una professió que compta amb només un 2% de dones, i el percentatge és encara menor en els perfils més tècnics del sector de la fotografia, com gaffers o elèctriques. Per això, enguany volem donar visibilitat a les dones que treballen la fotografia al cinema amb la taula rodona “Una mirada femenina a l’entorn de la direcció de fotografia” de la mà dels col·lectius Directoras de Fotografía i Dones Visuals, així com de l'AEC (Asociación Española de Directoras y Directores de Fotografía). A la taula comptarem amb la participació d’Elisabet Prandi (directora de fotografia i membre del jurat de la selecció oficial del FIC-CAT 2019), Gris Jordana (directora de forografia), Yolanda Olmos (directora de Dones Visuals) i Núria Roldós (directora de fotografia i vicepresidenta de l’AEC). Us podeu inscriure a la taula rodona, que tindrà lloc dissabte 15 de juny al matí, en aquest formulari.


A més, per la catifa vermella del festival passaran un gran nombre de personalitats femenines relacionades amb el cinema i la cultura catalana, com Aina Clotet, Isona Passola, Núria Gago, Montserrat Carulla, Anna Petrus, Marta Bayarri, Mar Coll, Àurea Márquez, Rosa Cadafalch, Alba Brunet, Mercè Rovira, Maria Pau Pigem, Cristina Pacareu, Miranda Gas, Anna Moliner, Ivana Miño, Lara Vacas o les ja esmentades Anna M. Bofarull, Neus Ballús, Laura Jou, Gris Jordana, Elisabet Prandi, Núria Roldós i Yolanda Olmos. A més, a la gala de cloenda comptarem amb l’assistència de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga.


#ficcat19 #dones

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr