Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

6a jornada de Festival amb “7 raons per fugir”, “Goodbye, Ringo” i curts 4


El cinquè dia de FIC-CAT va tenir lloc dijous 13 de juny i es va iniciar amb la sessió matinal al Teatre del Casino Municipal que va acollir l’última projecció de la Selecció Oficial Centres Educatius en la sessió conjunta d’educació primària. En aquesta ocasió, el Festival va rebre la visita dels alumnes dels centres docents del territori participants i aquells que ho havien sol·licitat.

La sessió va ser presentada per Pilar Franquet i va projectar les produccions ATRAPATS de l’alumnat de 6è de primària de l’Escola Piaget de Barcelona, CANT DEL GARROFEJAR de l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària de l’Escola Puértolas Pardo de L’Alcora (Castelló), ELS NUTRIENTS de l’alumnat de primària de l’Escola Sant Ignasi de Manresa, I WAS HERE de l’alumnat de 6è de primària del Col·legi Hernández de Vilanova de Castelló (València), MÉLIÈS EMMASCARAT de l’alumnat de 5è de primària de l’Escola Juan Esteve d’Albal (València), POSA’T LES ULLERES LILES de l’alumnat de 6è de primària de l’Escola Mansuet de Collbató (Barcelona), SERÀ PRECÍS? de l’alumnat de 3r de primària de l’Escola Ciutat Artista Faller de València, i UNA SETMANA SENSE ESTELS de l’alumnat de 3r i 4t de l’Escola de Maspujols (Tarragona).

El Festival va reprendre l’activitat amb la recepció de l’equip de la producció de Colibrí Studio GOODBYE, RINGO de la Selecció Oficial de Documentals. El director Pere Marzo, el guionista i productor Raül M. Candela i el cap de la Secció de Documentals a TV3 Jordi Ambrós, van passar per la catifa vermella i, després d’atendre als mitjans, van realitzar la presentació del documental juntament amb Pere Vall, periodista de cinema.

Goodbye, Ringo és un documental que parla sobre l'època daurada del spaghetti western, que ja han passat 50 anys, un gènere únic que va reimaginar el Far West americà. Avui dia pocs recorden els Estudis Balcázar d’Esplugues de Llobregat, als afores de Barcelona, uns dels més prolífics del gènere. Excepte alguns supervivents, professionals d'un cinema que ja no existeix, que s'entesten a fer-nos arribar la seva fascinant història.

L’acte va comptar amb el públic de les residències Assistencial STS Mirador Barà i Barà Bahia i del Centre de Dia ‘Marinada’.

A continuació, va arribar el torn de la quarta sessió conjunta de la Selecció Oficial de Curtmetratges que va agrupar les produccions PRIMER ESTRAT de Ventura Durall, KHROMA de Jordi Ferré, TRAÇ de Tito Baraldés, i TARO de Dani Rebner. La presentació va ser a càrrec de Pere Vall i el van acompanyar Tito Baraldés, director de Traç, i Jordi Ferré, director de Khroma.

El cinquè dia de FIC-CAT va finalitzar amb una catifa vermella de luxe. La presentació i projecció de la producció de Producciones del interior AIE, No Hay Banda i Compacto, 7 RAONS PER FUGIR va comptar amb la presència dels directors, Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, dels productors Martín Samper i Aritz Cirbián, de la coordinadora de postproducció Anna Salas i dels actors i actrius Sergi López, Borja Espinosa, Ramon Fontseré i Rosa Cadafalch. La producció, dins la Selecció Oficial de Llargmetratges, també va ser presentada per Pere Vall.

7 raons per fugir són set històries que barregen horror i comèdia. Set moments d’humor negre tan estranys com pròxims. Set visions surrealistes d’una societat que no progressa, una societat disfuncional: la família, el nen pobre, els veïns, la llogatera, l’empresari, un home atropellat i un casament. Set històries d’humor negre d’una societat disfuncional.

Abans de la projecció de 7 raons per fugir, va tenir lloc la projecció del curtmetratge fora de competició ZOMBIOSI. La presentació va comptar amb l’equip de The Kill Screen Films, Cris Gambín i Toni Pinel, de l’actriu Lara Vacas i Karen Cunill, responsable de maquillatge i efectes especials.

En finalitzar la projecció del llargmetratge, l’equip de 7 raons per fugir va intercanviar impressions amb el públic assistent en un col·loqui final.

Pots trobar més fotografies a: https://www.facebook.com/pg/festivalficcat/photos/?tab=album&album_id=2532033703498026

Fotografies: Oriol Simón

#ficcat19 #curtmetratges #llargmetratges #documentals #Centreseducatius