Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

TVC, model de televisió pública


El FIC-CAT 2019 va retre homenatge, en la sessió inaugural del 8 de juny, a Televisió de Catalunya per ser un model de televisió pública, pel seu compromís amb la llengua, per la promoció i la difusió que fa de la cultura, l'educació, la creació, la innovació i el foment del teixit industrial audiovisual, pel suport implícit que dóna a les produccions i al cinema català i en català, i per la col·laboració que manté amb el FIC-CAT des dels inicis.


Des del festival vam fer un vídeo amb motiu d'aquest homenatge, que es va projectar en un Teatre del Casino ple de gom a gom.

El director del FIC-CAT, Antonio Barrero, va ser l'encarregat de lliurar el guardó al director de TV3, Vicent Sanchis, que va assistir a l'acte acompanyat del cap del departament de Ficció i Cinema de TV3, Oriol Sala-Patau.


Fotos: Oriol Simón

TV3 és la cadena de televisió pública de Catalunya integrada en la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La corporació gestiona la cadena a través de l'empresa Televisió de Catalunya (TVC), que també s'encarrega de la resta de cadenes públiques catalanes.


La seva primera emissió va tenir lloc el 10 de setembre de 1983, tot i que no va tenir programació regular fins al 16 de gener de 1984. Des d'aleshores ha comptat amb una programació generalista per a tots els públics, que s'ha caracteritzat per una aposta per la producció pròpia i el desenvolupament de la cultura i llengua catalanes. Actualment, TV3 és la cadena més vista de Catalunya, liderant l'audiència sis anys consecutius, des del 1997 fins al 2003, i ininterrompudament des del 2009.


Actualment, TVC té un total de sis canals: el generalista TV3 i tota la resta que ofereixen continguts per a un públic especialitzat (33, 3/24, Super3 i Esport3) o que contenen la programació de TV3 adaptada, com TV3CAT, que emet fora del territori català i, per tant, no pot emetre esdeveniments esportius o pel·lícules dels quals no tingui els drets internacionals.


La cobertura de TV3 no està delimitada exclusivament a Catalunya, sinó que s'estén a la majoria de la resta de territoris de parla catalana: el Principat d'Andorra, les illes Balears, el departament dels Pirineus Orientals a França i la Franja de Ponent a l'Aragó. Els únics territoris catalanoparlants que actualment no reben l'emissió de TV3 són el País Valencià i la ciutat de l'Alguer (Itàlia), ja sigui per motius polítics, per part de la Generalitat Valenciana, o per la distància, respectivament.


Els departaments de Ficció i cinema i Documentals impulsen la producció de llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, sèries i mini sèries de ficció de tots el gèneres i formats. Cerquen la participació de la cadena en projectes cinematogràfics i per a televisió, bé a través de l'adquisició de drets d'antena, participant com a productora associada o bé en règim de coproducció.


Per tot plegat, el Comitè organitzador ha volgut en aquesta edició fer un reconeixement públic a la televisió amb la millor programació general i la que els ciutadans i ciutadanes d’aquest país escullen com a primera opció d’entreteniment.

#ficcat19 #tv3 #homenatge

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr