Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

Josep Maria Civit i el FIC-CAT 2019


L’eix temàtic del FIC-CAT 2019 va ser la direcció de fotografia i, com cada any, es va buscar alguna persona relacionada amb l’eix temàtic per fer-li el corresponent homenatge.


En el cas d’aquesta edició, la persona triada va ser Josep Maria Civit, director de fotografia de pel·lícules com Incerta glòria, La cara oculta, El testament de la Rosa o El Rey de la Habana, entre moltíssimes altres, com mostra aquest vídeo homenatge que li hem realitzat des del festival, amb edició de Toni Pinel.

De seguida que va saber que seria la persona homenatjada, Civit es va abocar plenament amb nosaltres i amb qualsevol cosa que necessitéssim. Toni Pinel i Cris Gambín, directors de l'espot d'enguany i membres del comitè organitzador del FIC-CAT, el van triar per protagonitzar l’espot i, a banda de regalar-nos una interpretació impecable, deixar-se fer de tot, inclosa una pujada a la muntanya d’El Cucurull, Josep Maria Civit va obsequiar l’equip amb alguns consells sobre fotografia. El resultat de tot plegat, es va veure a les sales OCINE de tot Catalunya durant diverses setmanes, així com en totes les sessions del FIC-CAT. El recuperem sota aquestes línies.


Un altre dels punts forts de la col·laboració de Civit amb el festival d’enguany va ser la realització d'una classe magistral, diumenge 9 de juny al matí, que va comptar amb una seixantena d’assistents que van poder aprendre tots els secrets de la fotografia d’Incerta glòria, una pel·lícula d’Agustí Villaronga amb què Civit es va alçar amb el Gaudí a Millor Direcció de Fotografia l'any 2018.

La culminació d’aquesta col·laboració va ser diumenge 9 a la nit, amb el merescut homenatge a Josep Maria Civit i la projecció de la pel·lícula Angoixa de Bigas Luna amb fotografia de Civit, un film que el mateix Civit va triar per a la sessió d'homenatge i que ens va servir per inaugurar l’espai Retrospectiva en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya i, també, mantenir la col·laboració amb el Festival de Sitges a l’espai Pantalla Sitges, en tant que la pel·lícula Angoixa va formar-hi part l’any 1987.


Des d’aquestes línies volem agrair, un cop més, a Josep Maria Civit i Fons la seva implicació i complicitat amb el FIC-CAT 2019.

#ficcat19 #josepmariacivit

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr