Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

13 de les 59 candidates als Gaudí 2020 han passat pel FIC-CAT


L’Acadèmia del Cinema Català ha fet públic el llistat de produccions candidates a ser nominades a la 12a edició dels Premis Gaudí.


En total són 59 produccions: 6 europees i 53 catalanes, 13 de les quals han passat pel FIC-CAT.


De les 29 candidates a millor pel·lícula, 14 són en llengua catalana i 7 d'elles van passar pel FIC-CAT 2019: 7 raons per fugir d'Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras; Ara de Pere Solés (menció especial del jurat); Barcelona 1714 d’Anna M. Bufarull (pel·lícula inaugural); El viatge de la Marta (Staff only) de Neus Ballús, Els dies que vindran de Carlos Marquès-Marcet (millor pel·lícula), La filla d’algú de diversos directors de l’ESCAC Films; La vida sense la Sara Amat de Laura Jou (millor direcció de fotografia i premi del públic).


De les 10 candidates a millor documental, 3 van passar pel FIC-CAT 2019: Goodbye Ringo de Pere Marzo Font, Idrissa, crònica d’una mort qualsevol de Xapo Ortega i Xavier Artigas (millor documental); Maleïda 1882 d’Albert Naudín.


Pel que fa als curtmetratges, dels 10 candidats n'hi ha 2 que van passar pel FIC-CAT 2019: Grey key d’Enric Ribes (Premi Nova Crítica) i Suc de síndria d’Irene Moray.


I d'entre les 4 pel·lícules candidates a millor pel·lícula per a televisió, Cançó per a tu va ser la pel·lícula inaugural del FIC-CAT 2018.


A més, la presentadora de la gala dels Gaudí 2020 serà l'actriu badalonina Anna Moliner, que també va co-presentar la gala de cloenda del FIC-CAT 2019.


El 5 de desembre se sabran quines són les produccions nominades a la 12a edició dels Premis Gaudí, que se celebrarà diumenge 19 de gener de 2020 a l’Auditori del Fòrum CCIB.


Mes informació al web de l'Acadèmia del Cinema Català.

#gaudí2020 #ficcat19

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr