Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

8 de les 33 nominades als Gaudí 2020 han passat pel FIC-CAT


L’Acadèmia del Cinema Català ha fet públic el llistat de produccions nominades a la 12a edició dels Premis Gaudí.


La pel·lícula en català amb més nominacions (10) és 'Els dies que vindran', que va guanyar el premi a Millor Pel·lícula al FIC-CAT 2019. El film de Carlos Marques-Marcet està nominat als Gaudí com a Millor Pel·lícula; Millor Direcció per a Carlos Marques-Marcet; Millor Guió per a Carlos Marques-Marcet, Clara Roquet i Coral Cruz; Millor Protagonista Femenina per a María Rodríguez; Millor Protagonista Masculí per a David Verdaguer; Millor Fotografia per a Àlex García; Millor Muntatge per a Ana Pfaff, Carlos Marques-Marcet i Oscar de Gispert; Millor Direcció Artística per a Ana Pons-Formosa; Millor So per a Diego Casares, Borja Barrera, Jonathan Darch i Dani Zacarias i Millor Direcció de Producció per a Sergi Moreno, Tono Folguera i Mayca Sanz


Un total de 33 produccions han passat la segona volta de votacions i opten a entrar al palmarès dels Gaudí. D'aquestes 33 produccions, 8 han passat pel FIC-CAT.


Es tracta de la ja esmentada 'Els dies que vindran'; 'El viatge de la Marta (Staff only)', nominada a Millor Pel·lícula, Millor Direcció per a Neus Ballús, Millor Protagonista Masculí per a Sergi López i Millor So per a Amanda Villavieja i Albert Manera; '7 raons per fugir', nominada a Millor Pel·lícula, Millor Actriu Secundària per a Aina Clotet i Millor Direcció de Producció per a Aritz Cirbián i Albert Molins; 'La vida sense la Sara Amat' de Laura Jou (premi a la millor direcció de fotografia i premi del públic al FIC-CAT 2019), nominada a Millor Fotografia per a Gris Jordana i Millor Música Original per a Pau Vallvé i 'La filla d’algú', nominada a Millor Protagonista Femenina per a Aina Clotet.


De les 4 nominades a millor documental, 'Idrissa, crònica d’una mort qualsevol' de Xapo Ortega i Xavier Artigas va fer-se amb el premi a millor documental al FIC-CAT 2019.


Pel que fa als curtmetratges, dels 4 nominats n'hi ha 1 que va passar pel FIC-CAT 2019: 'Suc de síndria' d’Irene Moray.


I d'entre les 4 pel·lícules nominades a millor pel·lícula per a televisió, 'Cançó per a tu' va ser la pel·lícula inaugural del FIC-CAT 2018.


Diumenge 19 de gener de 2020 se sabran quines són les produccions guanyadores a la 12a edició dels Premis Gaudí, en una gala que se celebrarà a l’Auditori del Fòrum CCIB i que tindrà com a presentadora l'actriu badalonina Anna Moliner, que també va co-presentar la gala de cloenda del FIC-CAT 2019.


Podeu trobar el llistat complet de nominats i nominades al web de l'Acadèmia del Cinema Català.


#ficcat19 #gaudí2020

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr