Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

El FIC-CAT celebra El Dia Més Curt


Al voltant del dia 21 de desembre, el dia més curt de l’any, se celebra i es reivindica mundialment el cinema de curta durada amb esdeveniments i projeccions en moltes ciutats d'arreu.

A Catalunya, des de l'any 2013, una sèrie d’entitats es van unir per coordinar projeccions a tot el territori de parla catalana. Des del 2015 El Dia Més Curt ofereix també una programació oficial amb diversos programes fets a partir de les millors pel·lícules de totes les èpoques, amb tots els gèneres i per a tots els públics; i disponibles per ser projectades per tot el territori.

El FIC-CAT, però, organitza la seva pròpia programació i ho fa a partir dels curtmetratges de la Selecció Oficial de la darrera edició. I aquest any, a més a més, ho fa per partida doble: el divendres 20 de desembre, a les 4 de la tarda, en el recinte del Centre de Dia Marinada de Roda de Berà i a l’endemà dissabte 21 de desembre, a les 6 de la tarda, al Casal Municipal de Creixell. L’entrada és lliure i gratuïta, i s’organitza amb el suport i la col·laboració del Centre de Dia Marinada i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Creixell.

Els curtmetratges programats són: MAR, de Fèlix Colomer, una ficció dramàtica on una jove participa a un concurs radiofònic des del metro per guanyar mil euros, i com intenta aconseguir-ho amb l'ajuda d'una desconeguda que s'hi veu involucrada des del principi. (Forest Film Studio / 2019 / 4 minuts).

TÀNDEM, d'Alba Salmerón, un documental basat en fets reals que explica com una mare redescobreix la vida quan el seu segon fill neix invident. (ESCAC Films / 2019 / 23 minuts).