Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags
No hay tags aún.

Arriba la quarta edició dels Premis VOC


La mostra de continguts audiovisuals en llengua catalana, impulsada per Òmnium Cultural, s'estén aquest any pel territori i serà present a més de 30 seus dels Països Catalans i d'Europa


Amb l'objectiu d'estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic, Òmnium Cultural organitza un any més els Premis VOC, en el que serà la seva quarta edició.


Del 6 de febrer a l'1 de març, es podran veure els curtmetratges finalistes, realitzats originalment en català, de manera simultània en més de 30 municipis dels Països Catalans i d'Europa.


Així, la mostra comptarà amb dues sessions amb els finalistes d'aquesta edició: 10 curtmetratges de ficció i 4 curtmetratges documentals. Entre les peces seleccionades (14), hi trobem 4 que van formar part de la Selecció Oficial del FIC-CAT 2019: Vaca, de Marta Bayarri; Ferides, de Joan Paüls; Negre de Merda, de Manel Serrat, i Sense Filtres, de l'alumnat d’ESO de l’Institut Santa Eugènia de Girona.


Podeu consultar les produccions seleccionades al web del VOC►.


Pel que fa al jurat del VOC►, hi trobem al productor Tono Folguera, habitual en les últimes edicions del FIC-CAT, on ha vingut a presentar i a recollir premis per Els dies que vindran o Petitet; i al director Marc Recha, premi honorífic del FIC-CAT 2018, on també va ser guardonat per La vida lliure. També hi trobem a la directora d'art Mónica Bernuy, que ha treballat a Estiu 1993 (guanyadora del FIC-CAT 2017) i Ebre, del bressol a la batalla (pel·lícula inaugural i premi del públic al FIC-CAT 2016), la muntadora Belén López (Un dia perfecte per volar o La Vida lliure) i l'actriu Anna Bertran, amb un petit paper a El rei borni, guanyadora del FIC-CAT 2016.


A més, aquest 2020, el​ VOC​► compta amb una nova categoria,​ Sala Oberta, adreçada a nous formats audiovisuals en català.


VOC► està impulsat per​ Òmnium Cultural​, entitat sense ànim de lucre que fa ​més de cinc dècades que treballa pel foment de la llengua i la cultura catalanes, i es presenta amb l’objectiu de fomentar la producció de continguts audiovisuals de qualitat en català.


Acord de col·laboració amb el FIC-CAT


La passada edició, el FIC-CAT i el VOC ► van arribar a un acord de col·laboració per realitzar accions conjuntes que incentivin la producció en català i la seva visibilitat, un acord que es mantindrà també en l'edició d'enguany, i segons el qual el VOC► dotarà econòmicament el Premi del Jurat de la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, valorat actualment en 500 euros.


L’acord va néixer de la voluntat de les dues parts, en tant que totes dues entitats treballen per la promoció i difusió de l’audiovisual realitzat en llengua catalana.
#òmnium #premisvoc #ficcat19

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr