Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

Arriba la quarta edició dels Premis VOC


La mostra de continguts audiovisuals en llengua catalana, impulsada per Òmnium Cultural, s'estén aquest any pel territori i serà present a més de 30 seus dels Països Catalans i d'Europa


Amb l'objectiu d'estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic, Òmnium Cultural organitza un any més els Premis VOC, en el que serà la seva quarta edició.


Del 6 de febrer a l'1 de març, es podran veure els curtmetratges finalistes, realitzats originalment en català, de manera simultània en més de 30 municipis dels Països Catalans i d'Europa.


Així, la mostra comptarà amb dues sessions amb els finalistes d'aquesta edició: 10 curtmetratges de ficció i 4 curtmetratges documentals. Entre les peces seleccionades (14), hi trobem 4 que van formar part de la Selecció Oficial del FIC-CAT 2019: Vaca, de Marta Bayarri; Ferides, de Joan Paüls; Negre de Merda, de Manel Serrat, i Sense Filtres, de l'alumnat d’ESO de l’Institut Santa Eugènia de Girona.


Podeu consultar les produccions seleccionades al web del VOC►.


Pel que fa al jurat del VOC►, hi trobem al productor Tono Folguera, habitual en les últimes edicions del FIC-CAT, on ha vingut a presentar i a recollir premis per Els dies que vindran o Petitet; i al director Marc Recha, premi honorífic del FIC-CAT 2018, on també va ser guardonat per La vida lliure. També hi trobem a la directora d'art Mónica Bernuy, que ha treballat a Estiu 1993 (guanyadora del FIC-CAT 2017) i Ebre, del bressol a la batalla (pel·lícula inaugural i premi del públic al FIC-CAT 2016), la muntadora Belén López (Un dia perfecte per volar o La Vida lliure) i l'actriu Anna Bertran, amb un petit paper a El rei borni, guanyadora del FIC-CAT 2016.


A més, aquest 2020, el​ VOC​► compta amb una nova categoria,​ Sala Oberta, adreçada a nous formats audiovisuals en català.


VOC► està impulsat per​ Òmnium Cultural​, entitat sense ànim de lucre que fa ​més de cinc dècades que treballa pel foment de la llengua i la cultura catalanes, i es presenta amb l’objectiu de fomentar la producció de continguts audiovisuals de qualitat en català.


Acord de col·laboració amb el FIC-CAT


La passada edició, el FIC-CAT i el VOC ► van arribar a un acord de col·laboració per realitzar accions conjuntes que incentivin la producció en català i la seva visibilitat, un acord que es mantindrà també en l'edició d'enguany, i segons el qual el VOC► dotarà econòmicament el Premi del Jurat de la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, valorat actualment en 500 euros.


L’acord va néixer de la voluntat de les dues parts, en tant que totes dues entitats treballen per la promoció i difusió de l’audiovisual realitzat en llengua catalana.
#òmnium #premisvoc #ficcat19

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr