Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

'Maleïda 1882' s'estrena al Canal 33 de TVC


Dijous 14 de maig, a les 23:10 hores, s'estrena a televisió MALEÏDA 1882, al Canal 33 de TVC.

Dirigida per Albert Naudín, la pel·licula recrea amb absoluta fidelitat l'itinerari que va seguir el poeta Jacint Verdaguer en el seu ascens a la Maleïda (Aneto), a través dels versos del poeta -recitats magistralment per l'actor Lluís Soler- i els textos d'investigació de l'historiador Bernat Gasull.

El documental es va estrenar el 10 de juny de 2019 a Roda de Berà, durant la celebració de la 12a edició del FIC-CAT. Es va comptar amb la presència de l'equip tècnic i artístic de la producció i una gran assistència de públic, que va gaudir de la projecció en pantalla gran i d'un col·loqui posterior on es van desvetllar anècdotes i curiositats del rodatge. Posteriorment, al mes d'agost, i durant la Festa Major de Torredembarra, es va fer una nova projecció a l'aire lliure amb la presència de l'Albert Naudín.

A l'espera de la segona pel·lícula del projecte Verdaguer Pirineus, aquesta és una bona ocasió per reviure aquesta interessant aventura a cavall entre el documental i la ficció.