Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

Acord entre la CCMA i el FIC-CAT per a la promoció i difusió de les activitats del festival

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Associació FIC-CAT Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada han firmat un acord de col·laboració per a la difusió de les activitats d'aquest certamen cinematogràfic que se celebra a Roda de Berà i que compta amb TV3 i Catalunya Ràdio com a mitjans oficials.


Segons l'acord entre la CCMA i FIC-CAT, tant TV3 com Catalunya Ràdio, que són mitjans oficials del festival, informaran de les activitats del FIC-CAT a través dels diferents programes. A més, la CCMA també tindrà la possibilitat de presentar en exclusiva alguna de les seves produccions.


El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada FIC-CAT celebrarà la seva 13a edició entre el 5 i el 13 de juny, en un format que tindrà moltes novetats, després d'haver suspès l'edició de l'any passat per les restriccions de la covid. Enguany, el FIC-CAT manté el seu propòsit de reactivar la cultura, incentivar la indústria audiovisual del país i donar visibilitat al cinema que es produeix en català.


Tots els detalls de la pròxima edició del FIC-CAT s'explicaran al maig en roda de premsa, però ja es pot avançar que aquesta 13a edició estarà dedicada al muntatge (muntadors i muntadores) i, per aquest motiu, s'atorgarà un premi especial al millor muntatge de totes les produccions de la Selecció Oficial. A més, enguany, el format del festival serà híbrid, amb projeccions presencials i online.


El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, és una iniciativa de l'àmbit cinematogràfic que va néixer l'any 2008 amb la voluntat de posar a l'abast dels i de les cineastes de Catalunya, així com de tots els territoris i països d'arreu del món, l'oportunitat de projectar les seves pel·lícules, compartir experiències i potenciar la creació des de la indústria del país i en la llengua pròpia. En aquest sentit, el FIC-CAT va adreçat, sobretot, als realitzadors i realitzadores, amateurs i professionals, que tinguin propostes actuals, creatives, arriscades i innovadores. El FIC-CAT és l'únic festival de cinema del país que promociona, publicita, projecta i premia les produccions rodades en llengua catalana.


Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.