Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

El FIC-CAT presenta els Jurats de la 13a edició


El Festival Internacional de Cinema en Català presenta els membres que formaran part dels quatre jurats de la tretzena edició del Festival, que tindrà lloc del 5 al 13 de juny a Roda de Berà.


Després de formar-hi part des de la primera edició, mostrant sempre el seu recolzament incondicional al FIC-CAT, malauradament enguany el Jurat no comptarà amb la seva presidenta d’honor, l’actriu Montserrat Carulla, traspassada el passat mes de novembre.

El Jurat estarà integrat per sis persones de diferents disciplines cinematogràfiques com el músic Joan Reig, membre des dels inicis; l’actriu Assumpta Serna, l’actor Ricard Balada, la directora Belén Funes, el productor Josep Maria Aragonèsi la muntadora Ana Pfaff. El Jurat, previ visionat de les obres seleccionades a concurs, serà l’encarregat d’escollir els treballs guanyadors de quatre categories: llargmetratge, curtmetratge, documental i videoclip.


La novetat d’aquesta edició és la creació de dos jurats més: el de centres educatius, integrat per Ursina Brunner, Pau Gracià, Mireia Folch i Gabriel Vera, 4 joves estudiants de secundària que deliberaran i premiaran les produccions d’aquesta modalitat; i el Jurat de la Crítica, encarregat de triar la millor producció del Festival d’entre les 65 que composen la Selecció Oficial. En formen part els comentaristes i crítics cinematogràfics Pere Vall, Jordi Picatoste, Esteve Soler i Alice Tapiol.


Finalment, la modalitat Jove 48 Hores està formada per quatre joves vinculats al món audiovisual: els actors Guim Puig i Jordi Martí, l’actriu Abril Garcia, i la muntadora Marina Agelet. Ells seran els encarregats d’escollir l’obra guanyadora de la categoria més fresca, espontània i innovadora del FIC-CAT.

Les inscripcions per a la categoria Jove 48 Hores s’obriran l’1 d’abril i caldrà fer-les al web del Festival.


La deliberació de tots els Jurats es farà pública durant la gala de cloenda del FIC-CAT.


Més informació sobre filmografia i currículums de tots els membres del Jurat a fic-cat.cat/jurat.