Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

L'espot del FIC-CAT 2021, als cinemes

Coincidint amb el primer cap de setmana de Setmana Santa, divendres 26 de març han començat els passis de l'espot del FIC-CAT 2021 a més de 50 sales de cinema de la cadena OCINE, gràcies a la col·laboració de la cadena i del publicista Jaume Pahissa.


L'espot ha estat realitzat per Heidi Ramírez, guanyadora del concurs Jove 48 Hores del FIC-CAT 2019 pel seu treball "NEGRA".

Per a l'espot, Ramírez ha seguit fidel al seu estil, tot centrant-se en els ulls i la mirada de les dues noies protagonistes: Rosana Ehizile i Mayrobis Decena. "Sense l'acte de mirar no hi ha cinema. No hi ha històries. Ni ningú que pugui ser-ne espectador", explica la jove realitzadora, que s'ha inspirat "en aquesta sinergia que es crea entre la persona que seu davant la pantalla per veure una pel·lícula i la pel·lícula en sí mateixa".


Els ulls de les protagonistes poden ser interpretats també com els ulls dels muntadors i muntadores. "Muntar no és només una sèrie de plans consecutius sinó, també, les emocions que ens fan sentir", explica Ramírez.

A l'espot també hi trobareu els colors vermell i negre del FIC-CAT. "De forma conceptual, les parts del festival FIC i CAT es miren. I també ens miren", conclou Ramírez.


L'espot ja va córrer per xarxes socials i pels OCINE l'estiu passat, quan el FIC-CAT Especial Muntatge estava previst per a la tardor de 2020. A causa de la pandèmia, des de la organització del festival es va decidir posposar la seva celebració al juny de 2021, concretament del 5 al 13 de juny.


L'espot als OCINE


L'objectiu de l'espot és arribar al màxim de públic possible i atreure espectadors al Festival. En aquesta primera setmana ha començat a projectar-se a les sales dels OCINE que actualment estan obertes, i que són les de Tarragona, Granollers, Girona, Blanes i Platja d'Aro. La resta de sales OCINE (Roquetes, Vila-seca, El Vendrell, Arenys de Mar i Sant Celoni) estan tancades a causa de les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya per combatre la propagació de la Covid-19, però està previst que l'espot arribi també a aquestes altres sales a mesura que es vagin reobrint.


Des del FIC-CAT us animem que aneu al cinema, tot seguint les mesures de prevenció i higiene que podreu consultar prèviament a la vostra sala de referència.