Notícies

Últimes notícies
Buscar per tags

Tocats pel foc, pel·lícula inaugural del FIC-CAT 2021

Tocats pel foc serà la pel·lícula inaugural del FIC-CAT 2021, dissabte 5 de juny a les 20 hores al Pavelló poliesportiu de Roda de Berà, seu de l’edició d’enguany del festival.


Any 1959. A una petita barraca de la perifèria de Barcelona hi arriba un personatge clandestí i misteriós a conviure amb la família. La seva arribada trasbalsarà la vida quotidiana posant en qüestió aquells pilars que fins aleshores els semblaven inamovibles: la propietat, la llibertat i la dignitat.

Santi Lapeira porta al cinema l’obra de Manuel de Pedrolo Tocats pel foc, que a la gran pantalla compta amb les interpretacions de Sergi Cervera, Mireia Oriol, Jordi Cadellans, Belén Fabra i Nil Cardoner. Al muntatge hi trobem Emanuele Tiziani, muntador habitual de Carles Torras, un dels productors de la pel·lícula, que està produïda per Impulsafilm, Zabriskie Films i TVC amb guió del mateix Lapeira.


Tocats pel foc és el novè llargmetratge dirigit per Santi Lapeira, qui també és director del CECAAC (Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya) i president del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya. Lapeira serà a Roda de Berà per presentar la pel·lícula, juntament amb el productor Carles Torras i els actors i actrius Sergi Cervera, Mireia Oriol, Jordi Cadellans, Belén Fabra i Nil Cardoner.

Tocats pel foc és una adaptació fidel a l’obra homònima de Pedrolo, i de fet compta amb la col·laboració de la Fundación Pedrolo i l’any Pedrolo, així com amb el suport de l'Ajuntament de Lleida. La pel·lícula va ser rodada entre Barcelona i Lleida i, el 5 de juny, la podreu veure a Roda de Berà.