Adeu al gran cineasta Ventura Pons
Adeu al gran cineasta Ventura Pons
Adeu al gran cineasta Ventura Pons
08/01/2024

Des del FIC-CAT lamentem profundament la mort de l'amic i cineasta Ventura Pons, amb qui vam tenir la sort de comptar en nombroses edicions del Festival i qui ens ha deixat un gran llegat de cinema en català. 


Pons va ser un incansable lluitador del cinema en català, el qual va rodar 33 pel·lícules al llarg dels seus quaranta anys de carrera, defensant sempre la llengua, sense complexes. A més de la llengua, els personatges marginals, l'homosexualitat i la gent gran sempre van estar present en les seves obres. 


Al FIC-CAT ens havia visitat en diverses ocasions per presentar les seves pel·lícules, i en la passada edició del Festival, celebrada al juny del 2023, des del comitè organitzador vam pensar que per ser un referent en el cinema de llengua catalana i haver-lo portat arreu del món, era mereixedor del Premi Montserrat Carulla, un premi implementat arran de la mort de la gran actriu que sempre va estar vinculada, de forma desinteressada, al Festival. Pons va pujar de nou a l'escenari del teatre del Festival per recollir el premi. Ho va fer amb il·lusió i agraiment, i amb molta emoció. 


Descansa en pau, Ventura, que la terra et sigui lleu. I gràcies per tant. 

Comparteix: