Notícies

21/03/2020

En aquests estranys moments de confinament que ens ha tocat viure, el FIC-CAT se suma a les diverses iniciatives que han anat sorgint els últims dies per fer-vos el confinament a casa el més distret possible.

Per això, hem elaborat un llistat amb els curtmetratges que han format part de la Selecció Oficial de les últimes quatre edicions del festival...

04/03/2020

En el marc dels actes organitzats per l'Ajuntament de Roda de Berà amb motiu del Dia Internacional de la Dona, diumenge 8 de març es projectarà el documental "Torre Romeu. Una història de lluita i solidaritat" (2018), una producció del Centre Cultural Torre Romeu de Sabadell, dirigida per Santiago Fletcher i coordinada per Feliu Crespí.

El docu...

28/02/2020

L'espot de la tretzena edició del FIC-CAT, dedicada al muntatge i als muntadors i muntadores, ja és a punt. L'encarregada de realitzar-lo ha estat Heidi Ramírez, guanyadora del concurs Jove 48 Hores del FIC-CAT 2019 pel seu treball "NEGRA".

Per a l'espot, Ramírez ha seguit fidel al seu estil, tot centrant-se en els ulls i la mirada de les dues noies...

20/02/2020

Des del 2018, el FIC-CAT celebra durant la setmana del Festival una trobada de professorat de centres educatius interessats en la creació audiovisual a les aules. En la propera edició, que tindrà lloc del 6 al 13 de juny a Roda de Berà, comptarà amb la col·laboració i el suport d’AulaMèdia, amb una clara aposta per la pedagogia. 

Sota el títol ‘Fòru...

05/02/2020

La mostra de continguts audiovisuals en llengua catalana, impulsada per Òmnium Cultural, s'estén aquest any pel territori i serà present a més de 30 seus dels Països Catalans i d'Europa

Amb l'objectiu d'estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic, Òmnium Cultu...

31/01/2020

Un any més, el FIC-CAT comptarà amb el programa Nova Crítica, una activitat adreçada a joves crítics cinematogràfics que vulguin viure en primera persona l'experiència de cobrir un festival de cinema i la seva selecció oficial, amb l'acompanyament i la tutorització d’un professional.

Durant els dies del Festival, els seleccionats i seleccionades esc...

24/01/2020

Des dels seus inicis, farà 13 anys, el Festival Internacional de Cinema en Català ha fet una clara aposta per la pedagogia, una vessant que ha anat consolidant any rere any.


Per aquest motiu, el director del Festival i altres membres del comitè organitzador visiten, al llarg del curs escolar, escoles, instituts i universitats per explicar el projec...

20/01/2020

Aquest diumenge 19 de gener s'ha celebrat la 12 edició dels Premis Gaudí organitzats per l'Acadèmia del Cinema Català. En una de les edicions més repartides dels últims anys, 4 produccions que van passar per la darrera edició del FIC-CAT n'han sortit vencedores.

La pel·lícula en català que optava a més estatuetes (10) i guanyadora del FIC-CAT 2019, ...

10/01/2020

La revista digital El cinèfil impulsa aquest 2020 una nova edició de la Setmana del Cinema en Català, la segona després de la bona acollida de l'edició de l'any passat.

Del 10 al 16 de gener, els Cinemes Texas de Barcelona projectaran diverses sessions de fins a 14 pel·lícules rodades en llengua catalana, moltes de les quals han passat per la darrer...

14/12/2019

Al voltant del dia 21 de desembre, el dia més curt de l’any, se celebra i es reivindica mundialment el cinema de curta durada amb esdeveniments i projeccions en moltes ciutats d'arreu.

A Catalunya, des de l'any 2013, una sèrie d’entitats es van unir per coordinar projeccions a tot el territori de parla catalana. Des del 2015 El Dia Més Curt ofereix...

Please reload

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr