Què som

El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada és una iniciativa de l'àmbit cinematogràfic que posa a l'abast dels i de les cineastes de Catalunya —i de tots els territoris i països d'arreu del món— l'oportunitat de projectar les seves pel·lícules, de compartir experiències i de potenciar la creació des de la indústria del país i en la llengua que ens és pròpia. En aquest sentit el FIC-CAT va adreçat, sobretot, als realitzadors i realitzadores, amateurs i professionals, que tinguin propostes actuals, creatives, arriscades i innovadores.

 

Nascut l'any 2008 com a Festival de curtmetratges, el Festival s'ha convertit en una cita ineludible per als cinèfils i per a tots els espectadors que volen veure les últimes tendències del cinema en català i les noves tecnologies aplicades a la producció audiovisual.

 

El FIC-CAT és l'únic festival de cinema del país que promociona, publicita, projecta i premia les produccions rodades en llengua catalana. Després de dotze anys de Festival hem constatat que tenim professionals de llarga trajectòria i una indústria que no té res a envejar a la d'altres països semblants al nostre. I el que és més important: tenim voluntats creatives, materials imaginatius, històries ben narrades, realitzacions de molta qualitat, nois i noies que volen aprendre... i des del FIC-CAT ens proposem impulsar tot aquest potencial creatiu.

 

El Festival, a partir de la 12a edició, s'ha consolidat definitivament com el certamen de referència del cinema actual rodat en català. Tenim més estrenes de produccions en exclusiva que mai; la participació del sector cinematogràfic ja és un fet; hem superat el nivell de les passades edicions pel que fa al nombre d'espectadors; hem augmentat el nivell de les propostes; hem tingut més seccions paral·leles que en altres edicions; hem aconseguit la màxima presència de directors i directores, productors, directors i directores de fotografia, intèrprets, guionistes, músics, localitzadors, crítics, mitjans de comunicació... Ah, i ja treballem amb vuit dies de Festival, de dissabte a dissabte!

I finalment, continuem refermant les accions educatives iniciades des de fa deu anys amb l'alumnat dels centres docents i universitats del país per tal de promoure l'aprenentatge i l'ús dels codis del llenguatge audiovisual i multimèdia.

Pel que fa a les sinergies, hem iniciat o hem renovat els convenis de col·laboració existents amb:

CCMA Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

ACC Acadèmia del Cinema Català

Direcció General de Política Lingüística

Filmoteca de Catalunya

VOC►Òmnium Cultural

Carnet Jove

Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Universitat Rovira i Virgili de Tarragona

ECIR Escola de Cinema de Reus

Institut Pere Martell de Tarragona

AulaMèdia

SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

MICE Mostra Internacional de Cinema Educatiu del País Valencià

FILMETS Badalona Film Festival

D'A Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona

MOST Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava

SOM CINEMA Mostra de Cinema i Audiovisual Català

ULL-NU Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus

GIRONA FILM FESTIVAL Festival de Cinema de Girona

Patrocinadors principals:

Festival Internacional de Cinema en Català

Carrer Mossèn David Pujol, 2

43883 Roda de Berà

info@fic-cat.cat

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Flickr