Jaume Cabré i Antoni Verdaguer, doble Premi Honorífic FIC-CAT 2024
Jaume Cabré i Antoni Verdaguer, doble Premi Honorífic FIC-CAT 2024
Jaume Cabré i Antoni Verdaguer, doble Premi Honorífic FIC-CAT 2024
20/05/2024

L’eix temàtic de la 16a edició del FIC-CAT és Cinema i Literatura.  Aprofitant aquesta dualitat, que vol donar visibilitat a la relació entre el Cinema i la Literatura catalans, el Festival ha decidit atorgar un doble Premi Honorífic en aquesta edició.  El principal motiu és la seva vinculació directa i explícita amb l’eix temàtic, i les persones idònies per rebre aquest guardó són Jaume Cabré, escriptor i guionista, i Antoni Verdaguer, director. A més a més, ambdós han format tàndem professional en moltes ocasions i, alhora, els uneix una bona amistat des de l’any 83. De fet, Verdaguer ha realitzat un documental sobre l'escriptor, que porta per títol Jaume Cabré la música de les paraules i l’estrena mundial tindrà lloc al FIC-CAT, concretament el diumenge 2 de juny a les 21:30 hores, quan es durà a terme el lliurament del Premi Honorífic.  


Jaume Cabré

És un referent indiscutible dels autors catalans contemporanis. És Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. La seva tasca literària està centrada en la novel·la i el relat, també ha escrit guions televisius i cinematogràfics i ha publicat teatre i llibres de reflexió sobre l’escriptura i la lectura. La seva obra, on destaquen títols com Jo confesso o Les veus del Pamano, s’ha traduït a més de trenta llengües i ha esdevingut un dels autors imprescindibles del panorama literari actual a nivell internacional.


Antoni Verdaguer

Ha dirigit nombrosos curtmetratges, documentals, espots publicitaris, vídeos industrials o institucionals, programes i sèries televisives i la posta en escena de l’òpera Nabucco de Verdi, a banda d’un gran nombre de llargmetratges, com La teranyina, adaptació de la novel·la homònima de Jaume Cabré, o Havanera 1820. El seu documental Jordi Dauder, la revolució pendent, va guanyar un Premi Gaudí l’any 2013.


Comparteix: