Miriam Porté i el món de la producció
Miriam Porté i el món de la producció
Miriam Porté i el món de la producció
02/06/2022

Enguany, l’eix temàtic escollit per l’organització del FIC-CAT és la producció i, per aquest motiu, la Jornada Professional, que se celebra el 2 de juny a  l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, girarà al seu entorn.


La jornada comptarà amb la classe magistral de la productora Miriam Porté, el Premi Honorífic de la 14a edició del festival, per apostar per produir un cinema valent en català, pel seu compromís amb el cinema femení, i per celebrar la seva trajectòria cinematogràfica i la seva projecció.


Segons paraules de la mateixa Porté, “produir és identificar el talent i acompanyar-lo; és gestionar un conjunt d’elements: la potencialitat de la història, el vessant artístic i creatiu, la personalitat de l’autoria, la dimensió econòmica i legal, l’habilitat estratègica per dissenyar els fulls de ruta més adequats per a cada projecte, la viabilitat dels reconeixements de l’obra, la capacitat d’arribar a l'audiència, tot aconseguint que el resultat sigui coherent”. I afegeix, “però cada obra és diferent, sempre hi ha una part d’ella que evoluciona de manera pròpia i és essencial saber adaptar-se per acompanyar-la en el seu propi camí. Produir necessita reflexió i anticipació, però també capacitat d'adaptació. Produir és moltes coses alhora que demana d’una mirada atenta i global. En definitiva, produir és trobar els equilibris entre la poesia i la prosa”.


Totes aquestes reflexions sobre l’ofici de produir, i la resta d’activitats del programa de la Jornada Professional del FIC-CAT 2022, com la Taula Rodona sobre la producció en català, amb la participació de Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català; Francisco Vargas, director de l’Àrea de l’Audiovisual de l’ICEC; Oriol Sala-Patau, cap del Departament de Ficció i Cinema de TV3; i Tono Folguera, productor, les podran seguir les més de 80 persones que s’hi han inscrit.


Comparteix: