Jose Luis Montesinos

Jurat de la Selecció Oficial del FIC-CAT 2024


Jose Luis Montesinos

Professió: Director i guionista.


Director, guionista i enginyer. Els seus curtmetratges han estat premiats arreu del món, destacant La Història de Sempre (Same Old Story) i El Corredor (“The Runner”), amb els quals acumula més de 200 premis a nivell nacional i internacional. Guanyador del Premi Goya, Premi Gaudí i nominat als Premis del Cinema Europeu (*EF). Considerat un dels 10 millors talents espanyols per la revista Variety.


Al 2020 es va estrenar la seva primera pel·lícula com a director i guionista: Cordes (a.k.a. Ropes), participant en la Secció Oficial a Competició del Festival Internacional de Cinema de SITGES i premiada en prestigiosos festivals de gènere fantàstic, com GRIMMFEST (Manchester), BIFFF (Brussel·les), FERATUM (Mèxic) i ROJO SANGRE (Buenos Aires). Cordes ha estat distribuïda en més de 35 països a nivell mundial.


Exerceix com a guionista, al costat de Iakes Blesa, en diversos projectes de llargmetratge, com a Caduco (Corte i Confección de Películas), El vendedor de tiempo (Brutal Media) i Lesser Evil (K5 International). Actualment es troba en desenvolupament del que serà la seva segona pel·lícula com a director i guionista, TASA, produïda per Rodar&Rodar (El Orfanato, Los ojos de Julia). Al seu torn, és un dels creadors de l'anunciada sèrie LA JAULA, produïda per Minoria Absoluta, DeAPlaneta i Upgrade Productions.