Jove 48 hores

Premissa 2024


El Concurs Jove 48 Hores d’enguany ja és aquí! Aquest any demanem que compliu una premissa relacionada amb l’edició d’enguany del Festival:


Amb motiu de l’eix temàtic del FIC-CAT 2024, “Cinema i Literatura”, i en el marc de la commemoració de l’Any Guimerà, us demanem que adapteu lliurement un fragment d’una de les obres més importants de la literatura catalana, Terra Baixa. En concret, es tracta de les dues primeres pàgines de l’Escena IX de l’Acte Tercer.


Com fer-ho? No demanem una adaptació fidel, ni que utilitzeu els diàlegs de  l’escena, sinó que feu la vostra pròpia interpretació a l’entorn d’aquest fragment. Per exemple: podeu pensar en una escena anterior, o posterior; podeu fer una proposta sense diàlegs o utilitzar altres personatges (de l’obra o inventats per vosaltres). El que sí demanem és que el que succeeixi al curtmetratge tingui relació amb aquest fragment de l’Escena IX de l’Acte Tercer.


Enllaços


L’obra d’Àngel Guimerà és de domini públic, i la podeu consultar lliurement al web de Wikitext. També podeu agafar el llibre en préstec a la vostra Biblioteca Municipal.

Enllaç directe a l’Escena IX de l’Acte Tercer (part 1)

Enllaç directe a l’Escena IX de l’Acte Tercer (part 2)


Si en voleu saber més…

Enllaç directe a Terra Baixa

Enllaç directe a l’Acte Tercer de Terra Baixa
El concurs


L'objectiu del Festival és incentivar les persones vinculades o aficionades a la creació audiovisual i possibilitar unes creacions espontànies i originals que es visualitzin durant els dies del Festival, i que –alhora– optin al premi Jove 48 Hores.


S’adreça a qualsevol persona de menys de 35 anys, tant aficionada al cinema com professional, amb ganes de gaudir d’una experiència inoblidable.


La categoria Jove 48 Hores consisteix en gravar una peça audiovisual de màxim 3’ en temps rècord: un cap de setmana. El treball guanyador (Millor Jove 48 Hores) serà premiat amb un trofeu i un premi en metàl·lic de 300 €, a més a més del reconeixement públic de l’èxit de l’obra.Procés


1. Realitzar la inscripció (del 4 d'abril al 8 de maig de 2024) des de la pestanya Inscripcions amb el nom, cognoms, DNI, data de naixement, població, telèfon mòbil i e-mail de la persona o persones participants.


2. Entrar al web del Festival el divendres 10 de maig de 2024, a partir de les 3 de la tarda, i llegir les premisses que ha de formar part del curtmetratge.


3. Gravar i editar lliurement una producció en 48 hores que, en cap cas, pot excedir els 3 minuts de durada, crèdits inclosos, amb els elements tècnics i artístics que cadascú cregui necessaris.


4. Enviar la producció abans de les 3 de la tarda del diumenge 12 de maig de 2024 a programacio@fic-cat.cat.Premi


Totes les produccions presentades formen part de la SELECCIÓ OFICIAL de la modalitat JOVE 48 HORES.


Un Jurat designat pel Comitè organitzador i integrat per 3 persones de la indústria cinematogràfica decideix la producció guanyadora.


El Premi al millor Jove 48 Hores s'endú 300 € i el trofeu del Festival a la persona o persones realitzadores.Edicions anteriors


Jove 48 Hores 2022: Llista de reproducció a YouTube


Jove 48 Hores 2021: Llista de reproducció a YouTube