Jove 48 Hores

El concurs s'ha celebrat el cap de setmana del 7 al 9 de maig de 2021 i s'adreçava a qualsevol realitzador/-a o a equips de joves amb menys de de 35 anys.

 

L'objectiu del Festival és incentivar les persones vinculades o aficionades a la creació audiovisual i possibilitar unes creacions espontànies i originals que es  visualitzin durant els dies del Festival, i que –alhora– optin al premi Jove 48 Hores.

S'han realitzat i s'han presentat 26 curtmetratges provinents d'equips d'arreu dels Països Catalans: Tarragona (6), Barcelona (2), El Vendrell (2), Roda de Berà (2), Altafulla, Rodonyà, Valls, Cambrils, Reus, Riudoms, Mont-roig del Camp, La Múnia, Banyeres del Penedès, Castelldefels, Viladecans, Pineda de Mar, Palafolls i Sant Lluís (Menorca).

S'accedeix al visionat d'aquestes produccions a través del canal de YouTube del FIC-CAT, des d'una llista de reproducció amb tots els títols. Accés disponible des del web i l’app del Festival entre el 5 i el 13 de juny de 2021.

Premissa

Premissa que havia de contenir la producció audiovisual:


Amb motiu de l'eix temàtic del festival referit al MUNTATGE, els i les cineastes participants havien d'integrar a les seves obres un mínim d'una seqüència de muntatge paral·lel, que presentés l'alternança entre dos o més motius d'interès.

Procés

 

1. Realitzar la inscripció a partir de l'1 d'abril de 2021 des de la pestanya Concurs > Inscripcions amb el nom, cognoms, DNI, data de naixement, població, telèfon mòbil i e-mail de la persona o persones participants.

2. Entrar al web del Festival el divendres 7 de maig de 2021, a partir de les 3 de la tarda, i llegir la premissa que havia de formar part del curtmetratge.

3. Gravar i editar lliurement una producció en 48 hores que, en cap cas, podia excedir els 3 minuts de durada, crèdits inclosos, amb els elements tècnics i artístics que cadascú cregués necessaris.

4. Penjar la producció abans de les 3 de la tarda del diumenge 9 de maig de 2021 allotjant-la a través d’un Youtube personal (obert o en ocult) i trametre el link a festivalficcat@gmail.com.

Premi

 

Totes les produccions presentades formen part de la SELECCIÓ OFICIAL de la modalitat JOVE 48 HORES.

 

Un Jurat designat pel Comitè organitzador i integrat per 4 persones de la indústria cinematogràfica decideix la producció guanyadora.

 

Es proporcionen 500 € i el trofeu del Festival a la persona o persones realitzadores.