El FIC-CAT, present als Premis Gaudí
El FIC-CAT, present als Premis Gaudí
El FIC-CAT, present als Premis Gaudí
07/03/2022

Aquest diumenge 6 de març ha tingut lloc la XIV edició dels Premis Gaudí, organitzats per l’Acadèmia del Cinema Català. 

El FIC-CAT hi ha assistit representat pels seus directors Cris Gambín i Toni Pinel, i pels membres del comitè Antonio Barrero i Pilar Franquet. 

La 14a edició ha estat marcada per l’èxit del cinema dirigit per dones i pel clam unànime contra la guerra.


Sis dies corrents, de Neus Ballús, s’ha endut 5 guardons, resultant la gran triomfadora de la nit: premi a la Millor pel·lícula i Millor direcció; a més del premi al Millor protagonista masculí per Mohamed Mellali; al Millor actor secundari per Valero Escolar i al Millor muntatge, per a Neus Ballús i Ariadna Ribas.  

Libertad ha guanyat el premi a la Millor pel·lícula en llengua no catalana i al Millor guió per a Clara Roquet, la seva directora. Maria Morera, protagonista de Libertad, s’ha endut el premi a la Millor protagonista femenina. Gris Jordana ha guanyat el premi a la Millor fotografia. 

El retorn: La vida després de l’ISIS, d’Alba Sotorra, s’ha endut el guardó a la Millor pel·lícula documental. 

Frederica Montseny, la dona que parla, dirigida per Laura Mañá, ha guanyat el premi a la Millor pel·lícula per a televisió.


Moltes de les guanyadores d’aquesta edició són cares conegudes al FIC-CAT. La directora Neus Ballús va presentar el seu llargmetratge 'Staff Only' al 2019. Maria Morera també va ser present el mateix any gràcies al llarg ‘La vida sense la Sara Amat’, obra que va guanyar el premi a la Millor Direcció de fotografia per Gris Jordana, també premiada als Gaudí. I la directora Clara Roquet va presentar el seu curtmetratge 'Les bones nenes' al 2018, a més va ser la imatge del cartell del FIC-CAT 2017, edició dedicada als guionistes, i també va aparèixer a l’espot.  Alba Sotorra també va visitar el FIC-CAT. 


Es pot consultar tot el palmarès al següent enllaç: https://www.academiadelcinema.cat/ca/premis-gaudi-ca/xiv-premis-gaudi 


Comparteix:

Noticies relacionades