El FIC-CAT presenta el cartell de la 15a edició
El FIC-CAT presenta el cartell de la 15a edició
El FIC-CAT presenta el cartell de la 15a edició
25/04/2023

El Festival Internacional de Cinema en Català presenta el cartell de la seva 15a edició, que se celebrarà del 10 al 17 de juny a Roda de Berà. 


El cartell, realitzat per Raül Riera, membre del comitè, vol ser un reflex de l’eix temàtic de l’edició d’enguany, ‘El cinema, als cinemes’. Es tracta de la imatge de l’amfiteatre d’un cinema amb el públic visualitzant una pel·lícula, per tal de mostrar l’emoció de viure una experiència cinematogràfica completa: en una sala de cinema, amb pantalla gran, amb la millor sonorització i sense distraccions. 


La fotografia va ser presa a la sala 14 dels cinemes OCINE de Les Gavarres (Tarragona) durant el rodatge de l’espot, que va comptar amb una setantena de figurants de totes les edats. L’actriu Júlia Gibert (Les de l’hoquei) i l’actor Guim Puig (Les de l’hoquei, Sinjar) són els dos protagonistes de la imatge, com també ho són de l’espot, dirigit per DaVid Conill, membre del comitè,  que pròximament es podrà visualitzar en nombroses sales de la cadena OCINE d’arreu de Catalunya.


L'elecció de la imatge frontal del públic és intencionada: plasma les cares dels espectadors, emocionats i gaudint d'una projecció. Seguint la mateixa línia de l'espot, el cartell vol reivindicar que la millor manera de veure i viure el cinema és a les sales i, per això, cal anar-hi i omplir-les. 

Comparteix: