El FIC-CAT rep el Premi de difusió Eutyches del Consell Comarcal
El FIC-CAT rep el Premi de difusió Eutyches del Consell Comarcal
El FIC-CAT rep el Premi de difusió Eutyches del Consell Comarcal
13/07/2021

El passat dissabte, la plaça de l’Església d’Altafulla va acollir l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2020, que atorga el Consell Comarcal. El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada va rebre el premi de difusió Eutyches ‘en reconeixement a la important trajectòria de promoció i projecció de produccions audiovisuals realitzades en llengua catalana, pel compromís i la implicació amb el territori'.


Antonio Barrero, director del Festival, va recollir el guardó i va agrair, en nom de tot el comitè organitzador, aquest reconeixement a un Festival ja consolidat, que creua fronteres i que té com a principal objectiu incentivar i difondre les obres audiovisuals realitzades en llengua catalana. Com va dir Barrero ‘sense complexes, tenim una llengua ben viva i som nosaltres els que la hem de defensar’. 


Durant el seu parlament, Antonio Barrero va dir públicament que aquesta edició -la tretzena- ha estat la seva última com a responsable del FIC-CAT, i que a partir d’ara Cris Gambín i Toni Pinel -sotsdirectors del Festival- n’assumirien la direcció, assegurant que la continuïtat i l’essència del FIC-CAT estava garantida i en bones mans. 


Barrero, docent de professió i gran aficionat al cinema -en doble vessant: com a espectador i com a director de curtmetratges-  ha estat el creador del Festival, ideant un certamen cinematogràfic partint de zero, amb trets característics que no contemplava cap altre festival dels més de 120 que es realitzen actualment arreu de Catalunya i fent-lo créixer -a base de molt d’esforç-. Un Festival que sempre ha tingut present, especialment, l’element pedagògic, incentivant els mestres a la creació de treballs audiovisuals a les seves aules i dotant-los de recursos per a poder-los crear. Sens dubte, el llenguatge audiovisual, segons Barrero, no hauria de ser una excepció, sinó un contingut obligatori del currículum per tots els beneficis que aporta a l’alumnat. 


Amb la recollida d’aquest guardó, tot i que no és l’únic reconeixement que ha rebut el Festival al llarg de la seva trajectòria, Barrero cedeix la responsabilitat de la direcció del FIC-CAT per ‘deixar pas a persones més joves, amb noves idees i amb altres opcions de gestió’.

Comparteix: