‘El fred que crema’, de Santi Trullenque, inaugurarà el FIC-CAT 2022
‘El fred que crema’, de Santi Trullenque, inaugurarà el FIC-CAT 2022
‘El fred que crema’, de Santi Trullenque, inaugurarà el FIC-CAT 2022
27/05/2022

Compte enrere per engegar la 14a edició del FIC-CAT, que tindrà lloc el dissabte 4 de juny, a les 7 de la tarda, al recinte del Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà.


La inauguració començarà amb el lliurament del primer Premi Montserrat Carulla, que s’atorgarà a l’Antonio Barrero, director del Festival durant 14 anys.


La pel·lícula que inaugurarà el FIC-CAT 2022 serà el thriller ‘El fred que crema’, de Santi Trullenque. El film ha estat produït aquest any per Films de l’Orient, Red Nose i Arlong Productions. Està protagonitzat per Greta Fernández, Roger Casamajor, Pedro Casablanc, Adrià Collado i Daniel Horvath, entre d’altres.


La pel·lícula està basada en un text teatral, de l’obra 'Fred', de l’escriptor manresà Agustí Franch.

És un thriller històric que ens porta a l’hivern del 1943 als Pirineus. Els ecos de la Segona Guerra Mundial ressonen en el llogaret fronterer on viuen la Sara (Greta Fernández) i l'Antoni (Roger Casamajor), un jove matrimoni que espera el seu primer fill. L'arribada d'una família de jueus que fugen de la persecució nazi trastocarà la vida a la vall. La Sara haurà d'afrontar una difícil decisió: obeir a la raó o seguir el que li dicta el cor. El passat i els secrets que la neu ha mantingut enterrats durant anys estan a punt de sortir a la llum.


La inauguració comptarà amb la presència del director, Santi Trullenque, així com amb bona part de l’equip tècnic i artístic de la pel·lícula, com els actors Roger Casamajor, Adrià Collado i Daniel Horvath, les actrius Kasia Kapcia i Elisabet Terri, el guionista Agustí Franch i els productors Sandra Forn, David Ortiz i José Pozo. En acabar la projecció tindrà lloc la inauguració de la zona Food Trucks, a la plaça de la Sardana, amb la projecció dels videoclips de la Selecció Oficial i música amb DJ Quiles.  

Comparteix: