Els Jurats del FIC-CAT 2022
Els Jurats del FIC-CAT 2022
Els Jurats del FIC-CAT 2022
17/05/2022

Els quatre jurats del FIC-CAT 2022 


L’edició d’enguany del FIC-CAT compta amb quatre jurats per a les categories: Selecció Oficial, Crítica, Centres Educatius i Jove 48 Hores. Les 68 produccions que competeixen a la Selecció Oficial opten al Premi del Jurat en la seva corresponent modalitat, al Premi a la Millor Producció, eix temàtic de l’edició, al Premi del Públic i al Premi de la Crítica. De totes les obres, 5 opten també al Premi a la Millor Producció de les Comarques Tarragonines. 


El Jurat de la Selecció Oficial està format per professionals vinculats a l’eix temàtic de la present edició, la producció:


Marta Bayarri

Actriu, productora i directora. El seu primer curt Una Nit (2014) va obtenir 6 Premis, destacant el Premi de la Crítica a la Millor Direcció Novell al FIBABC'16. El seu segon treball, Fugit (2016), va ser candidat a Millor Curt de Ficció en els Premis Goya 2018. Vaca (2018) aconsegueix una acceptació nacional i internacional notable amb 19 premis i la nominació al HBO-Ibero-American Short Film Award al 36è Festival de Cinema de Miami, així com la Candidatura a Millor Curtmetratge de Ficció als Premis Goya 2020.


Núria Prims

Actriu, que ha participat en diversos llargmetratges com El domini dels sentits, Un cos al bosc o Inconscients; sèries com Nissaga de Poder o Nit i Dia. Guanyadora

del Premi Gaudí a la Millor Interpretació Femenina per Incerta glòria, i nominada per

Trash i La Vampira de Barcelona.


Norbert Llaràs 

Productor i president dels Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC); soci i productor executiu de Zip Films (La dona de l'Anarquista (2008), Los cronocrímenes (2009), Implossion (2011)), i creador de la productora Alhena Productions (Cuinant, Mil coses que haría por ti, Matar a Dios i Sense Sostre).


Daniel Condeminas

Consultor en comunicació i docent. Col·laborador en mitjans de comunicació (TV3, TVE, Catalunya Ràdio, Ràdio Barcelona, Ràdio 4, La Xarxa, Betevé, El Periódico, El Punt Avui…); guardonat als Premis de Comunicació i Cinema 2020 del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya.


Patrícia Sánchez

Productora i responsable de l’Alternativa Pro; productora executiva de Sedimentos, Las cuatro esquinas y Madrid, Els camps magnètics; directora de producció d’Occidente i El Festival de les mentides; cap de producció de Descubriendo a José Padilla i Quinqui Stars. També ha realitzat la direcció i el muntatge de Mot de passe: Fajara (curt) i La Pell dels murs (TV).


El Jurat de la Crítica està format per tres crítics cinematogràfics, nomenats pel mitjà de comunicació El Cinèfil, que col·labora amb el festival:


Jordi Sardiña

Periodista i redactor a mitjans de comunicació (Diari de Tarragona, Catalunya Ràdio Tarragona, Cadena Ser Tarragona, El Cinèfil…); responsable de comunicació (Mútua General de Catalunya, Gremi de Restauració de Barcelona…); i consultor de Marketing-Comunicació (CDMon, Semic, Cooltra…).


Irene Solanich

Traductora i intèrpret; docent UVic-UCC, UAB i UOC; editora i correctora a la col·lecció ‘Llibres del Delicte’; redactora a L’escriba i El Cinèfil; col·laboradora a Ràdio Manlleu i autora de Paraules de mort.


Pere Vall

Periodista; exredactor en cap de la revista Fotogramas; col·laborador a  diversos mitjans (Ràdio 4, Catalunya Ràdio; Betevé, Ara, Time Out, Entreacte…); i va treballar als departaments de premsa de TVE-Catalunya i Lauren Films.El Jurat de Centres Educatius el formen quatre joves estudiants: 


Carlota Casas

Institut Camí de Mar de Calafell (1r Batxillerat Tecnològic). És una aficionada al cinema, a la música i a la lectura. Compagina els estudis amb la seva afició per la interpretació, el teatre i el monitoratge d’esplai.


Maria Domènech

Institut Torredembarra (4t d’ESO). Li agrada molt la música, especialment la guitarra, instrument que domina. El seu temps lliure el dedica a les seves amistats, a més a més d’escriure, mirar sèries i pel·lícules.  


Abel Fernández 

Institut d'Altafulla (2n de Batxillerat). Les seves aficions són el teatre i les motos, en especial la mecànica d’aquests vehicles. Pel que fa al teatre, participa com a actor en el Ball Parlat de Dames i Vells de Tarragona.


Aniol Vidal

Institut Baix Penedès del Vendrell (1r de Batxillerat). ​​Fa teatre, ioga, i rep classes de piano. En el seu temps lliure li agrada mirar pel·lícules de tota mena, llegir i escoltar música.


I, finalment, Jurat Jove 48 Hores està format per:


Biel Rossell

Actor, amb formació a l’Escola Municipal de Teatre ‘La Tarima’ (Igualada) i alumne de l’Escola Laura Jou – Estudi per a l’actor (2019-…). Ha participat en projectes com L’Olla Expressa, La vida sense la Sara Amat, Cucut i Quanta, quanta guerra…


Paula Jornet (Pavvla) 

Actriu i músic, que ha participat a sèries com La Riera (2010-2017), Benvinguts a la família (2018); als curtmetratges: Mar (2019) i La Banyera (2021); i en obres de teatre com La importància de ser Frank (TNC i La Brutal, 2018) La nit de la Iguana (TNC, 2021), La casa sin Bernarda (Nau Ivanow, 2021), El Chinabum (Auraalpou i La Gleva, 2019).


Adrià Guxens

Periodista i director de cinema; responsable dels projectes La Puerta (2017), curt seleccionat al Festival de Toronto (Secció Kids); Un instante (2017), premi al Millor Film Estudiantil (Festival de Cinema de Saragossa); Meiying MG-01 (2018), seleccionat a la Semana de Cine de Medina del Campo, premi al festival FIC-VIÑA (Xile); Jin Tian Bu Hui Xia Yu (2019), curt documental, Biznaga de Plata (Festival de Màlaga 2020), segon premi als Golden Lenses Awards (Xina), preseleccionat als Premis Gaudí 2021; i Preludi (2020), premi FIC-CAT 2021 i Festival de St. Joan d’Alacant.


Heidi Ramírez

Fotògrafe, editore de vídeo i poeta; graduada en realització d'audiovisuals i espectacles (2017) i Documental Creatiu i Fotografia Contemporània (FugaFoto). Part de la seva obra forma part d'Hamaca, plataforma que preserva les obres de videoart més representatives des dels anys 70.


Comparteix: