Isona Passola rebrà el Premi Montserrat Carulla 2024
Isona Passola rebrà el Premi Montserrat Carulla 2024
Isona Passola rebrà el Premi Montserrat Carulla 2024
08/05/2024

La productora catalana Isona Passola rebrà, en mans del FIC-CAT, el Premi Montserrat Carulla 2024. El comitè organitzador del Festival, aquest any amb l’eix temàtic “Cinema i Literatura”,  ha decidit que Passola  mereix aquesta distinció per la seva destacada filmografia, pel seu compromís amb la llengua i cultura catalanes i per ser una dona referent en el nostre cinema. 


El Premi Montserrat Carulla es va instaurar en la 14a edició del FIC-CAT en record i agraïment a la gran actriu de teatre, cinema i televisió, qui va estar vinculada de forma desinteressada al Festival des de la primera edició. 

L’objectiu del premi és fer un reconeixement públic a alguna persona o col·lectiu que hagi destacat per la seva implicació en el cinema en català, en qualsevol de les seves vessants. En la primera edició del premi, el reconeixement va ser per Antonio Barrero, fundador del Festival i actual president de l’Associació FIC-CAT; i el segon any se li va atorgar al cineasta més prolífic del cinema català, malauradament desaparegut, Ventura Pons


Passola és una de les productores que més treballa en fer cultura de la llengua catalana. Llicenciada en Història Contemporània, productora, guionista i directora cinematogràfica. És fundadora de Massa d’Or Produccions, realitzant llargmetratges, documentals i TV movies, entre els quals destaquen El Mar (1999), Mirant al Cel (2008), Pa negre (2010) i Incerta glòria (2017). D’aquestes, excepte Mirant al Cel, formant tàndem amb el recordat director Agustí Villaronga

Ha dirigit els documentals Catalunya-Espanya (2009) i L’endemà (2014). 


Va ser presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català del 2013 al 2021 i recentment ha estat la impulsora de la reobertura dels cinemes Texas de Barcelona. És l’actual presidenta de l’Ateneu Barcelonès. Al 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi. 


Comparteix: